Cercar en aquest blog

11/17/2016

Territori i Sostenibilitat convoca les proves dels certificats de transportista i de conseller de seguretat de mercaderies perilloses


TES
Imatge d'arxiu d'una convocatòria anterior.
El Departament de Territori i Sostenibilitat convoca des d'aquest dijous les proves del certificat de competència professional de transportistes i per a l'obtenció del certificat de consellers de seguretat de transport de mercaderies perilloses. Un total de 1.481 persones s'han inscrit per obtenir alguna de les dues titulacions, que són exigibles en l'àmbit de la Unió Europea i es troben regulades de forma conjunta pels diferents països per normativa de la Unió.
 
Les proves per a l'obtenció del certificat de Competència Professional de transportistes se celebren aquest dissabte, 19 de novembre, a Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona i Tortosa, tant en la modalitat de viatgers com de mercaderies. Aquesta certificació permet l'accés a la professió en tot l'àmbit de la Unió Europea i les proves se celebren dos cops l'any. Aquesta és la segona convocatòria.
 
El certificat de competència professional el necessiten totes les persones que vulguin desenvolupar l'activitat de transport públic de viatgers en vehicles de mes de 9 places. També és necessari per al transport de mercaderies per carretera amb vehicles de més de 3,5 tones de massa màxima autoritzada, dins del territori estatal i internacional.
 
Prevenir riscos
 
L'altra prova que es convoca és la d'obtenció del certificat de consellers de seguretat de transport de mercaderies perilloses, que s'han convocat des d'avui i fins al divendres 25 de novembre. En aquesta convocatòria s'hi han presentat 231 persones, incloent-hi tant els que volen obtenir el certificat per primer cop com els que renoven el que ja posseeixen.
 
Les empreses que transporten mercaderies perilloses per carretera o ferrocarril o que siguin responsables de la càrrega o descàrrega vinculades a aquest transport han de tenir designat almenys un conseller de seguretat per prevenir els riscos a les persones, als béns o al medi ambient inherents a aquestes activitats.