Cercar en aquest blog

12/03/2016

Agricultura destinarà 195.000€ a la retirada de canonades malmeses procedents de les obres del regadiu d'El Pinell de Brai


DARP
Consellera Meritxell Serret, a la zona on s'iniciarà l'actuació per retirar les canonades malmeses
El departament d'Agricultura destinarà 195.000€ per la retirada, aquest mes de desembre,  d'unes canonades malmeses  procedents de les obres de  regadiu que es van fer a El Pinell de Brai i que, després de molts anys, seran traslladades a un abocador autoritzat. Així ho ha anunciat avui la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret durant la visita que ha realitzat a la comarca de la Terra Alta.
 
El reg d'El Pinell de Brai es van iniciar l'any 1993 i es va executar en dues fases. La segona fase es va finalitzar l'any 1997. Des de l'inici de la posada en servei es van detectar un seguit de mancances a la xarxa, per la qual cosa, s'han realitzat una sèrie d'actuacions posteriors entre els anys 2003 i 2006.
 
Com a conseqüència d'aquetes actuacions es van substituir unes canonades de fibrociment per unes de fosa. Les canonades de fibrociment es van depositar en una zona per si podien ser utilitzades en un futur. Actualment, però, el fibrociment està prohibit, per la qual cosa el DARP precedeix a retirar-les i portar-les a un abocador autoritzat.
 
La consellera ha manifestat que "amb aquesta actuació, el Departament d'Agricultura dóna resposta a una reivindicació històrica del municipi d'El Pinell de Brai".
 
Visita a la Terra Alta
 
En la visita a la comarca de la Terra Alta, la consellera Serret també ha estat a l'anomenada Catedral del vi d'El Pinell de Brai, celler cooperatiu modernista, obra de l'arquitecte Cèsar Martinell, que l'any que ve farà cent anys.
 
La consellera també ha estat a La Fatarella, on ha inaugurat la 18a edició de la Festa de l'Oli i Mostra de Productes Artesanals i Tradicionals, "aparador que promociona una producció local, arrelada al territori, que genera riquesa i fomenta el desenvolupament rural", ha destacat l consellera.