Cercar en aquest blog

12/20/2016

Agricultura rep els apicultors i acorda reunir-s'hi per redefinir els ajuts específics del sector per a l'any 2017


DARP
Representants del DARP han escoltat les demandes dels apicultors
La directora general d'Agricultura i Ramaderia, Teresa Masjuan, ha emplaçat els apicultors a mantenir una reunió el pròxim mes de gener per definir canvis a fi de millorar les línies d'ajuts adreçades a la producció i comercialització de la mel i concretar els objectius que volen com a sector. D'aquesta manera, s'ha donat resposta al grup d'apicultors que aquest matí s'han concentrat a la porta del Departament d'Agricultura exigint solucions per fer front a la crisi que travessa el sector.
 
D'altra banda, el secretari general d'Agricultura, David Mascort, que també ha rebut el grup de manifestants, els ha recordat que, en els darrers dos anys, s'han destinat 993.657 euros en ajuts a la millora de la producció i la comercialització dels productes de l'apicultura i per a pol·linització i 826.911 euros l'any 2015 en la línia d'agroambientals del PDR. Pel que fa a aquesta darrera, ha insistit que "en cap cas s'ha reduït el pressupost adreçat a aquests ajuts sinó que ha augmentat un 9% per l'any 2015, el que ha passat és que, de 102 sol·licituds l'any 2104 es va passar a 148 l'any 2015, i, això ha comportat que, en no tenir més pressupost, hem hagut de reduir un 20% el que es pagava per sol·licitud perquè ningú quedés sense ajut".
 
Un altre punt sobre el qual els apicultors han mostrat la seva preocupació és l'etiquetatge de la mel. El sector reclama que es pugui indicar l'origen de la mel en l'etiquetatge, cosa que actualment no preveu la regulació europea. En aquest sentit, Mascort ha assegurat que demanarà al Ministeri d'Agricultura que se'n pugui etiquetar l'origen, com fan altres països de la Unió Europea.
 
Finalment, pel que fa als efectes ocasionats per l'abellerol i la vespa velutina, el DARP s'ha compromès a traslladar i a col·laborar, amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, competent en la gestió tant d'espècies protegides com d'invasores, per minvar els danys que tots dos ocasionen a la producció de mel.