Cercar en aquest blog

12/15/2016

El Centre de la Propietat Forestal celebra eleccions després de 20 anys El Departament d’Agricultura ha convocat aquestes eleccions després de gairebé 20 anys que els propietaris privats n

3.548 propietaris i propietàries forestals de Catalunya, titulars de finques que disposen de plans de gestió forestal, podran escollir aquest dissabte, 17 de desembre, els seus representants al Consell Rector del Centre de la Propietat Forestal.

 
Les votacions es podran fer de manera continuada des de les 10.30 hores fins a les 18 hores en les 16 meses electorals repartides per Catalunya. Concretament, les meses estaran situades a les seus del Departament d'Agricultura a Barcelona i Lleida, els Serveis Territorials a Tarragona, Girona, Tortosa i Vic, i les Oficines Comarcals a Manresa, Olot, Figueres, Solsona, Berga, Igualada, Santa Coloma de Farners, Granollers, Sabadell i la Seu d'Urgell. També s'ha facilitat que els electors puguin emetre el vot per correspondència en el supòsit que el dia 17 de desembre no puguin exercir-lo de manera presencial. Al voltant d'un 3% dels electors han sol·licitat aquesta modalitat, i hauran de dipositar el seu vot a les dependències del DARP fins al 16 de desembre.
 
En aquestes eleccions, es presenten dues candidatures:
 
-     Consorci Forestal de Catalunya – BOSCAT: coalició que inclou Consorci Forestal de Catalunya (CFC), Federació d'Associació de Propietaris Forestals (BOSCAT), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i Unió de Pagesos (UP), encapçalada per Josep Maria Vila d'Abadal.
 
-     Institut Agrícola Català de Sant Isidre, encapçalada per Marc Comalrena de Sobregrau.
 
Aquest procés electoral normalitza una situació anòmala que s'arrossegava des de feia molt de temps. De fet, les darreres eleccions que s'havien fet van ser l'any 1997, i no s'havien convocat fins ara tot i les reiterades peticions dels representants de la propietat privada en el Consell Rector i de les organitzacions agràries i forestals de Catalunya.
 
La consellera d'Agricultura i presidenta del CPF i la resta de representants del Consell Rector actual animen les persones interessades a exercir el seu dret de votar en aquest procés electoral. La participació a les eleccions és necessària per construir conjuntament un futur compartit entre propietaris privats i públics i l'Administració que serveixi per impulsar una política forestal adequada per fer front als reptes del sector.
 
Del resultat de les eleccions, sortiran cinc vocals representants de la propietat forestal privada, els/les quals designaran d'entre ells/elles el/la vicepresident/a primer/a del Centre de la Propietat Forestal. Aquests/es nous representants seran la veu de la propietat al Consell Rector durant els pròxims cinc anys.
 
 
El Centre de la Propietat Forestal
 
El Centre de la Propietat Forestal (CPF) és una entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia adscrita al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, amb competències en l'ordenació, el foment i la gestió dels terrenys forestals de titularitat privada de Catalunya (el 70% de la superfície forestal de Catalunya).
 
Amb el CPF, els silvicultors disposen d'un organisme d'administració pròpia, que integra les diferents competències amb incidència en els boscos privats de Catalunya i que els permet que participin activament en l'establiment de les polítiques forestals.