Cercar en aquest blog

12/09/2016

LA TERCERA SESSIÓ DE LES JORNADES TÈCNIQUES MONTSIÀ ACTIU ANALITZA ELS PROGRAMES PER AFAVORIR LA INSERCIÓ LABORAL

Una trentena de persones, principalment de l'administració pública, van assistir divendres passat a la jornada Inserció laboral, metodologies innovadores i formació, que es va celebrar al Consell Comarcal del Montsià en el marc de les jornades tècniques Montsià Actiu.


En la jornada es va reflexionar sobre les possibilitats que obre la col·laboració entre les entitats que ofereixen serveis per a la recerca de feina. En aquest sentit, es va analitzar amb deteniment les polítiques d'ajuda a la recerca de feina i de creació de llocs de treball que s'estan impulsant a la comarca.

També es veu molt necessari el programa d'ocupació local. Es va destacar el programa d'ocupació local per a persones en risc d'exclusió social. En la jornada es va valorar positivament el caràcter innovador d'aquest programa, que és independent de les línies d'ajuts que ja ofereixen altres administracions.


En la segona part, en Francesc Roca Rossell, conseller de l'Ajuntament de Tarragona, féu èmfasi en la Formació dual i en la seva característica principal de ser una inversió de present i futur. A Tarragona s'està treballant la formació ocupacional a partir de l'anàlisi de les necessitats del teixit productiu i l'ajustament de les competències professionals que requereixen les persones treballadores. En aquest cas concret, s'ha constatat que aquesta metodologia de treball ajuda a incrementar les probabilitats de trobar feina.


Montsià Actiu és un projecte de desenvolupament econòmic local impulsat en cooperació pel Consell Comarcal del Montsià, els ajuntaments d'Amposta, Alcanar, Freginals, La Galera, la Sénia, Godall, Mas de Barberans, Masdenverge, Sant Jaume d'Enveja, Sant Carles de la Ràpita, Santa Bàrbara i Ulldecona i l'EMD dels Muntells, El projecte rep el suport i el finançament del Servei d'Ocupació de Catalunya, mitjançant el projecte "Treball a les 7 comarques". L'objectiu del projecte és donar suport a la dinamització econòmica del Montsià per generar riquesa i llocs de treball mitjançant la potenciació dels recursos endògens i la cooperació pública i privada per millorar les condicions de vida de la població.