Cercar en aquest blog

12/15/2016

Vila d’Abadal a Barcelona: “Volem influir en la política forestal del nostre país"

El Col·legi d'Advocats de Barcelona ha acollit aquesta tarda de dijous l'acte final de campanya de la candidatura Consorci Forestal de Catalunya-BOSCAT a les eleccions al Consell Rector del Centre de la Propietat Forestal (CPF), que es duran a terme aquest proper dissabte 17 de desembre. Aquesta llista unitària compta amb el suport d'Unió de Pagesos i Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i és encapçalada pel silvicultor i propietari forestal Josep Maria Vila d'Abadal i Serra.

Durant l'acte, en el qual han intervingut els 5 membres de la candidatura, Vila d'Abadal ha manifestat que "al Consell Rector del CPF els propietaris forestals hi tindrem veu i vot i això no sol passar en gaires llocs, així que ho hem d'aprofitar". El cap de llista de la candidatura unitària ha reivindicat que "cal treballar per tal que "el bosc sigui una prioritat de país" i que per aquest motiu aquest equip es presenta a les eleccions. "Volem influir en la política forestal del nostre país" ha reblat Vila d'Abadal, qui s'ha mostrat "molt orgullós" d'haver pogut concórrer en aquesta coalició de les quatre organitzacions capdavanteres en la defensa del sector.

Per la seva banda, Manuel Busquet, número 2 de la candidatura, ha explicat que "el sector forestal té uns problemes gravíssims" i per aquest motiu "hi ha d'haver un canvi de dalt a baix en el si del CPF". Busquet ha afirmat que "és molt important anar a votar dissabte perquè un sol vot de diferència treu o posa un dels candidats al Consell Rector. Josep Rius, número 3, ha manifestat, en la seva intervenció, que "no pot ser que els propietaris forestals se sentin forasters a casa seva", alhora que ha remarcat que "convé molta pedagogia, sobretot des de les escoles, en relació als boscos i al sector forestal en general".

En el seu torn, Eduard de Ribot, número 4, ha afirmat que "som un sector molt tocat per la crisi" alhora que ha afegit que malgrat que "els boscos són la principal infraestructura de país estem ben oblidats". De Ribot ha reivindicat el CPF com "una gran eina, des d'on poder d'engegar polítiques per intentar donar resposta a les problemàtiques del sector". La darrera intervenció ha anat a càrrec de Ramon Bosch, número 5 de la llista, qui ha explicat que "tothom s'aprecia els seus boscos i és important que els menys assistits ho puguin estar d'una manera o altra". Bosch ha alertat també que "l'accés de la fauna a les finques requereix més atenció i caldrà que hi estiguem més a sobre".