Cercar en aquest blog

12/21/2016

Zona Líquida acull una xerrada per impulsar el retorn i la inserció laboral de joves professionals al territori


Aprofitant que aquests dies de vacances de Nadal molts joves riba-rojans i riberencs tornen als seus pobles per passar les festes amb la família, aquest divendres a les set de la tarda s'ha organitzat una xerrada a Zona Líquida titulada "Tornar al poble. Quedar-se al poble, una opció atractiva".

L'objectiu és plantejar com una alternativa real el fet d'instal·lar-se al territori i desenvolupar-hi un projecte vital, ja sigui emprenent un nou negoci o incorporant-se a les empreses de la comarca.

En aquest marc es farà una taula rodona de casos d'èxit a la Ribera d'Ebre i Riba-roja d'Ebre, en la qual exposaran les seves experiències Èlia Vaqué, arquitecta i promotora de l'hotel eficient Casa del Castell de Móra d'Ebre; Ivan Soler, gerent de Nemon Intelligence i Business a Ascó; i M. Pilar Andrés, advocada instal·lada al cowork Zona Líquida de Riba-roja.

Programa "Retorna"

A més, Begoña Garcia, gerent del Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) de la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, detallarà el funcionament del programa "Retorna". Es tracta d'una nova eina web desenvolupada pel CIS que busca el retorn i la inserció laboral dels joves a les zones rurals.

Així, permet els joves amb titulacions universitàries o formació de grau superior donar-se d'alta per tal de promocionar-se i trobar feina en una comarca rural i, a la vegada, les empreses hi poden accedir per cercar perfils professionals que encaixin amb els llocs de feina vacants que ofereixen. Tot plegat amb el propòsit que joves professionals qualificats puguin tornar als seus municipis d'origen.