Un moment de la intervenció de la consellera Meritxell Serret. |
En la jornada s'ha presentat els principals resultats d'aquests anys de treball, que han permès determinar els paràmetres fonamentals per a dur a terme una fertilització òptima dels conreus, aprofitant els recursos de les dejeccions ramaderes.
La consellera Meritxell Serret ha fet balanç de l'evolució de la fertilització agrària a Catalunya, i ha assegurat que "el treball dut a terme durant aquests 15 anys ha contribuït a donar la importància que realment tenen les dejeccions fins al punt de valoritzar-les com a fertilitzant orgànic i ha servit per a adoptar un model més sostenible de fertilització i per a consolidar la gestió de les dejeccions ramaderes i de la fertilització".
Sobre la gestió de la fertilització orgànica, la consellera ha assenyalat que "s'ha de basar en aprofitar les dejeccions ramaderes, que, a més d'aportar els nutrients necessaris als cultius i de millorar la qualitat del sòl, permeten aprofitar un recurs disponible, amb la qual cosa no només estem contribuint a una millora des del punt de vista agronòmic, sinó també des de l'econòmic i, sobretot, del mediambiental".
La consellera ha ressaltat que "l'aposta del Departament d'Agricultura és ferma i per això impulsem amb determinació el Decret que regularà tota l'estratègia de gestió integral", basada en la millora de la gestió de les dejeccions en les explotacions, una gestió d'excel·lència de la fertilització orgànica i un sistema de seguiment, control i assessorament". Meritxell Serret també ha concretat que en el projecte de pressupostos de 2017 es preveu més recursos per a implementar aquesta nova estratègia integral.
Alhora, en la seva intervenció, la consellera també ha fet un reconeixement al treball conjunt de sector, centres de recerca i Administració per al bé de la societat en el seu conjunt.