Cercar en aquest blog

6/30/2017

Conveni entre el Consell de la Terra Alta i la UPC per a fer un taller internacional d'arquitectura

El Consell Comarcal de la Terra Alta signarà un conveni amb la Universitat Politècnica de Catalunya per la realització d'un taller internacional Arquithectural Innovation-Inverted Urbanism a la comarca


Els objectius del taller són els de capacitar als participants a discutir sobre els nous horitzons per la comarca de la Terra Alta a través de l'anàlisi i el pensament crític i d'una aproximació innovadora al creixement de ciutats i territoris des d'una perspectiva global, de forma sostenible i autosuficient. Aquests objectius encaixen amb les accions que es desenvolupen des de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic del Consell Comarcal per tal de contribuir a la millora de les estratègies de desenvolupament de la Comarca.


The international Summer workshop in Architecture: IIT-ETSAB és un taller de deu dies organitzat juntament amb el Illinois Institute of Technology(Chicago) i la Universitat Politècnica de Cataluya (Barcelona).

El IIT-UPC International workshop, neix gràcies a un partenariat entre el College of architecture, Illinois Institute of Technology i l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Aquesta chaurette amb el tòpic d'Architectural Innovation|Inverted urbanism vol compartir els seus coneixements entre dos universitats clarament diferents en filosofia però que tenen un interès comú en el futur i la preparació dels arquitectes. Es tracta d'un taller sobre arquitectura, urbanisme i disseny sobre la Terra Alta.

Estarà dirigit per un grup divers d'arquitectes premiats i membres de les universitats IIT, Chicago Christopher Groesbeck i Monika Thadhani, ETSAB, Barcelona Carles Crosas i coordinat per l'arquitecte Eloi Ruana Gironès.


L'estudi oferirà una visió innovadora sobre l'urbanisme, treballant en la micro i la macro escala en la recerca d'un creixement de la zona a través de l'arquitectura i l'urbanisme, la qual cosa serà una experiència internacional sobre aquesta petita regió.


Focalització en la estructura i història del planejament urbà vigent i desenvolupament de respostes arquitectòniques.

L'entesa de l'entorn urbà, social i cultural.

Desenvolupament urbà per adreçar un futur ambiental, econòmic i estabilitat social.

La creació de nous models com a híbrid que es focalitzin amb el carácter local, cultural.


Aquests treballs es desenvoluparan durant 10 dies entre la comarca de la Terra Alta i la Universitat Politècnica de Catalunya a Barcelona, amb la participació de 20 arquitectes de diferents nacionalitats, al llarg de la setmana vinent es farà una jornada de coneixement del territori on es visitaran diferents espais comarcals.