Cercar en aquest blog

6/28/2017

Montse Palau: "Demà aprovem al Parlament que els tribunals franquistes eren il·legals i l'anul·lació de més de 64.000 consells sumaríssims de guerra"

La diputada de Junts pel Sí, Montse Palau, acompanyada pel diputat David Bonvehí, ha anunciat avui en una roda de premsa conjunta amb els grups parlamentaris de CSQP, PSC i la CUP que demà el Parlament declararà nuls els tribunals i els judicis franquistes amb l'aprovació de la Proposició de Llei de reparació de les víctimes del franquisme. "Demà aprovem al Parlament que els tribunals franquistes eren nuls d'origen, completament il·legals, i l'anul·lació de més de 64.000 consells sumaríssims de guerra", ha afirmat Palau. "És una llei que aposta per la democràcia, perquè no es pot ser demòcrata sense ser antifeixista i antifranquista", ha afirmat Palau.

"Ens hem de felicitar, és un honor que ens fem en aquest Parlament amb aquesta valentia", ha remarcat Palau. La diputada ha donat les gràcies a les entitats de memòria històrica "que han fet possible que demà aprovem aquesta llei" i també als grups de CSQP i la CUP amb el quals s'ha treballat conjuntament per impulsar aquesta norma. La diputada ha volgut destacar també que durant la tramitació també s'hi ha afegit el grup del PSC. "De tot plegat, ha sortit una llei de reparació jurídica de les víctimes del franquisme impecable, clara i ferma", ha afirmat Palau. "Des del nostre grup tenim molt clar la necessitat d'impulsar polítiques de memòria històrica i de transmetre aquesta memòria per no caure en la indiferència", ha afegit.