Cercar en aquest blog

7/06/2017

El Departament d'Agricultura ha destinat 22 M€ en recerca, innovació i transferència agroalimentària l'any 2016

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va destinar, l'any passat, 22,48 M€ en activitats de recerca, innovació i transferència agroalimentària. La dada s'ha donat a conèixer avui en el marc de la reunió del Consell Català de la Innovació Agroalimentària, que ha estat presidit per la consellera Meritxell Serret i que ha comptat amb la participació  de tots els agents que intervenen en la recerca, innovació i transferència tecnològica, de la cadena agroalimentària i forestal de Catalunya (els departaments d'Agricultura, Empresa i Coneixement, i Ensenyament, les universitats, l'IRTA, associacions agràries i forestals, associacions empresarials, cooperatives i sindicats).
 
DARP
La reunió ha comptat amb la participació de tots els agents que intervenen en la recerca, innovació i transferència tecnològica, de la cadena agroalimentària i forestal de Catalunya
A la reunió d'avui s'ha fet balanç de l'estat d'execució del Pla Estratègic d'R+I+T Agroalimentària de Catalunya 2013-2020 (PRITAC). A dia d'avui, transcorregut la meitat del període, estan en execució 39 les 42 línies d'actuació previstes.  En el decurs de la reunió s'ha destacat l'evolució positiva de la formació agrària: el 2016 hi va haver un nou rècord de matriculacions, amb un total de 13.302 alumnes inscrits entre les 14 Escoles Agràries i els 10 Instituts de formació agrària de Catalunya. També en l'àmbit de la formació,  s'han valorat les accions dutes a terme aquest 2016 en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT), que ha organitzat 642 jornades tècniques, 2.352 ponències, 31.000 assistents i més de 1.000 col·laboracions en jornades tècniques.
 
Per a fomentar noves  actuacions  per donar resposta als objectius estratègics del PRITAC, la consellera Meritxell Serret ha anunciat "l'habilitació  en un únic espai virtual de tota la informació sobre infraestructures, els serveis, els proveïdors tecnològics i l'oferta de coneixement del sistema R+D+I agroalimentari català".
 
D'altra banda, Serret també ha fet referència a la rellevància del binomi innovació-internacionalització, ja que "les estadístiques demostren que els empreses que més exporten són aquelles que inverteixen en innovació".
 
Finalment, la consellera ha remarcat la importància d'articular i reforçar les sinèrgies i complementarietats dels centres de recerca i de les universitats, potenciant la seva especialització. "Continuarem treballant amb aquesta dinàmica d'identificar quines estratègies, reptes de futur i necessitats té a nivell de recerca i innovació tenim, sector per sector, perquè amb totes aquestes eines i capacitats  de coordinació, tot el corpus del sistema de recerca i innovació agroalimentari ens ajudi", ha clos la consellera.