Cercar en aquest blog

8/22/2017

Concert extraordinari del Cor Carlit Gospel a la Catedral de Tortosa i presentació de la nova escultura de la Mare de Déu de la Cinta

El dimecres 30 d'agost, a les deu de la nit a la Catedral de Santa Maria de Tortosa i organitzat per la Reial Arxiconfraria Nostra Senyora de la Cinta, tindrà lloc un concert extraordinari a càrrec del Cor Carlit Gospel dins dels actes programats amb motiu del 4r centenari de l'entitat declarat Any Jubilar. Es tracta del cor de gospel més antic de l'estat espanyol que oferirà un repertori actual que és a l'avantguarda dels cors de renom dels Estats Units. Com explica Anna Roqué, directora del Cor Carlit Gospel, la música gospel té una mena de màgia que porta a un estat superior: "té un sentit de transcendència que comunica directament la persona que canta i la que escolta amb el seu propi Déu, amb la seva pròpia ànima". Roqué pensa que el gospel comunica i es comunica amb el cor i dóna pau, alegria, esperança; "Perquè quan cantes i escoltes gospel et sents ple, és un massatge per a l'ànima. Som un grup especial que hem aconseguit que més de 100 persones tinguin un mateix sentiment i vibrin en el mateix acord. Això fa que el grup tingui una força que trasllada directament al públic i es produeix un efecte multiplicador en espiral que maximitza aquesta força". L'actuació del cor, al que acompanyen músics en directe, tindrà el complement especial d'uns efectes de llum per fer del temple un espai únic i espectacular per una actuació d'aquesta mena. L'aforament de Catedral fa recomanable adquirir l'entrada anticipadament, un donatiu de 10 euros, a les Agències Hifetours i Galeria del Quadre de Tortosa.


Al final del concert es presentarà l'escultura de la Mare de Déu de la Cinta, obra de Marco Augusto Dueñas i que serà exposada aquell mateix dia davant de l'altar major de la Catedral. Una imatge d'uns tres metres d'alçada feta amb marbre de Carrara, i que ha motivat la campanya "La Cinta a la façana. Jo també hi participo". Estan a la venda participacions amb un donatiu de 5 euros que permetrà entrar en el sorteig del dibuix original de l'esbós signat per l'artista de la imatge de la Mare de la Cinta que presidirà a partir dels primers dies del mes de setembre la façana de la Catedral de Tortosa. Mentrestant segueix obert un compte per particulars o empreses que vulguin fer donatius de manera directa, i que és el ES77 2100 0019 4701 0099 8255.