Cercar en aquest blog

12/14/2023

Joaquim Paladella (PSC) denuncia que en quatre anys de l’impost nuclear, l’Ebre no ha rebut ni un euro.

El diputat Joaquim Paladella ha recriminat, en una pregunta parlamentària, què el govern de la Generalitat no hagi fet efectiu cap pagament de l'impost nuclear "ni un sol cèntim d'euro ha arribat on diu la llei que havia d'arribar". Prop de 600 milions d'euros recaptats que no han arribat a l'Ebre, recursos econòmics que estaven destinats a finançar actuacions de desenvolupament dels sectors socioeconòmics i de transició energètica justa de les zones afectades.

Recursos que es donen per perduts, ja que la voluntat del govern ha estat nul·la en destinar aquests diners al territori. "És tan evident que sobren adjectius per qualificar el que vostès fan, no és solament que el 2022 tampoc no ho hagin fet efectiu el pagament, sinó que vam fer modificar la norma per garantir què aquests recursos arribin al territori el 2023, i ni això hem aconseguit de vostès perquè han incomplert la llei". Continua dient Paladella.

Arran de la pregunta, el govern s'ha compromès en què aviat  faran una bestreta de l'any 2023, sense fer efectiva la totalitat de l'import compromès. "És un mandat de la llei al que fan cas omís, i ara ens parlen d'una bestreta que curiosament la llei no en parla, com volen que ens ho creguéssim, senzillament és un joc de trilers de qui no vol pagar, o que vol pagar el menys possible." A retret el diputat.

"Una vegada si, i l'altra també incompleixen sistemàticament els acords del Parlament , aquest és un greuge que el territori no es pot permetre, no tenen cap excusa per no complir la llei que diu que aquest any s'havia d'haver fet efectiu tot el pagament. Com pretenen que les empreses del territori i ajuntaments els creguin i els hi tinguem confiança si per a ser competitius i crear riquesa el govern ens està negant allò que ens pertoca. Acaba dient Joaquim Paladella.