Cercar en aquest blog

8/06/2009

El conseller Nadal visita les obres de millora de la T-331 entre Ulldecona i Vinallop i de la TV-3319 a la Sénia

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha visitat avui les obres de millora de la carretera T-331 entre Ulldecona i Vinallop (Tortosa), que es troben en avançat estat d'execució en el tram entre Ulldecona i Santa Bàrbara. Els treballs, que abasten més de 21 quilòmetres, inclouen l'eixamplament de la calçada, l'eliminació de revolts i la construcció de la variant de Santa Bàrbara. D'altra banda, el conseller Nadal també ha visitat la carretera TV-3319 al seu pas per la Sénia, un cop finalitzes les obres de millora que el DPTOP hi ha dut a terme, que han comportat el condicionament de la travessera. Ambdues actuacions comporten una inversió de prop de 20,7 MEUR.

 

 

 

Millora de la T-311 entre Ulldecona i Vinallop (Tortosa)

 

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques treballa des de l'estiu del 2008 en la millora general de la carretera comarcal T-331 entre el municipi d'Ulldecona i el nucli de Vinallop, al terme municipal de Tortosa, amb l'objectiu d'eixamplar la plataforma de la carretera, eliminar revolts i millorar el traçat a partir d'una nova variant, que permetrà millorar la fluïdesa i la seguretat del trànsit.

 

Les obres, que abasten en total 21,6 quilòmetres de longitud, s'han centrat fins ara en el tram de 13 quilòmetres situat entre Ulldecona i Santa Bàrbara, que  quedarà asfaltat a finals d'any. De moment, s'ha fet una ampliació de  la plataforma, s'ha suavitzat algun revolt i s'ha executat una petita variant de traçat a la zona de les Ventalles.

 

Pel que fa a la resta de trams, durant  la propera tardor es començarà  a treballar en la variant de Santa Bàrbara i en el tram de Santa Bàrbara a Vinallop. El conjunt de tota l'obra quedarà acabat l'estiu de l'any vinent, i comportarà una inversió de 19,6 MEUR.

 

Imatge del tram en obres

 

 

Millora del traçat i eixamplament de la via

 

El tram objecte de l'actuació s'inicia a la rotonda final de la variant d'Ulldecona i finalitza a la C-12 a Vinallop (terme municipal de Tortosa), i discorre pels municipis de Freginals, Godall, la Galera, Santa Bàrbara i Masdenverge i Tortosa.

 

Les obres que ara es liciten inclouen les actuacions següents:

 

·        Eixamplament de la carretera, que fins ara tenia entre 6 i 7 metres d'amplada, fins als 9 metres previstos. Així, la via comptarà amb dos carrils de circulació de 3,5 metres d'amplada i dos vorals d'un metre d'amplada.

 

·        Millora del traçat, amb la suavització de revolts

 

·        Formació d'una intersecció en forma de T i construcció d'un pas inferior per a vianants al pas de la carretera per la zona de les Ventalles (terme municipal d'Ulldecona)

 

·        Construcció d'una variant a Santa Bàrbara, de 3 quilòmetres de longitud, que permetrà evitar el pas dels vehicles per l'interior del nucli urbà. Al llarg d'aquesta variant, es construiran tres rotondes: una a l'inici de la variant, al sud de la població; una altra en l'encreuament amb la carretera T-350 (de Santa Bàrbara a Masdenverge), i la tercera, al final de la variant, a la sortida cap a Vinallop. La primera rotonda tindrà 40 metres de diàmetre i les altres dues, 60 metres.

 

  • Construcció d'un viaducte per a creuar el barranc de Roer, prop de Vinallop, de 96 metres de longitud, format per tres trams de 32 metres cadascun.

 

 

 

 

 

Millora de la TV-3319 a la Sènia

 

D'altra banda, el DPTOP ha finalitzat les obres de millora de la carretera TV-3319 al seu pas per la Sénia (Montsià), que han inclòs un conjunt de millores al llarg de la travessera per adaptar-la a l'entorn urbà i afavorir la fluïdesa i la seguretat viària.

 

Les obres han comprès un tram d'1,1 quilòmetres, des de la zona industrial existent a l'entrada del nucli urbà, i l'encreuament amb l'avinguda  del País Valencià, i han consistit en les actuacions següents:

 

  • Formació d'una rotonda per a facilitar la connexió entre la TV-3319 i la TP-3311 (la Galera), a través d'un vial ja existent. Així, s'ha format una ronda que evita el pas d'alguns vehicles pel centre de la Sénia. La rotonda té un diàmetre exterior de 36 metres.
  • Construcció d'un nou pont sobre la Sèquia Mare i el Barranquet, que substitueix l'estructura existent. El pont té una longitud de 24 metres.

 

  • Formació d'una rotonda al final del tram, que permet la connexió amb la vialitat urbana en direcció a la carretera CV-100, cap al País Valencià. El giratori té un diàmetre exterior de 28  metres.

 

  • Reforçament del ferm de tota la travessera.

 

  • Construcció de dos ressalts a la calçada per a la reducció de velocitat i pas de vianants al carrer de Barcelona, i urbanització del carrer de València i el carrer de Tortosa.

 

  • Adaptació del drenatge i la senyalització.

 

 

Tram millorat al carrer de València

 

 

Les obres van començar el passat mes de març i s'han acabat recentment, 4 mesos abans del termini previst. Han comportat una inversió de més d'1 MEUR. Un cop completada aquesta actuació, la Generalitat traspassarà a l'Ajuntament la titularitat de les travesseres de les carreteres TP-3311 i TV-3319.