Cercar en aquest blog

5/17/2016

Avís del Consell Comarcal als usuaris de telefonia mòbil i Internet que viatgen a l'estranger ('roaming' o serveis de telefonia en itinerància)

L'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor (OCIC) del Consell Comarcal del Montsià recorda a les persones usuàries de telefonia mòbil i d'Internet que si viatgen a l'estranger, abans de viatjar, s'informin de les tarifes que cobra el seu operador per efectuar o rebre trucades telefòniques, per enviar o rebre missatges SMS, per descarregar dades i per accedir a Internet des del país de destí (és a dir, els preus de l'anomenat 'roaming' o serveis de telefonia en itinerància).

Si viatges per països de la Unió Europea (28 països), se us aplicarà 'Eurotarifa: A partir del passat 30 d'abril de 2016 i fins al 14 de juny de 2017 hi haurà un període transitori en què els operadors només podran sumar un petit recàrrec a les tarifes nacionals que ja tenim contractades amb ells. Per exemple, només podran aplicar un recàrrec de 0,05 €/minut (IVA inclòs) per al preu màxim de les trucades telefòniques o per cada mega descarregada en la navegació per Internet.

A més, cal tenir en compte que:

o Rebre un missatge SMS en un altre país de la UE és gratuït.

o Els operadors de telefonia mòbil han d'oferir als seus clients un mecanisme de "límit d'interrupció" mensual de 50 € (IVA exclòs) a fi de protegir-los contra les factures exorbitants per navegar per Internet mentre viatgen a altres països de la UE.

o El client ha de rebre un avís quan assoleixi el 80% del límit triat i, després del missatge d'avís, s'interromprà la connexió mòbil amb Internet del consumidor a l'estranger. Els operadors han d'oferir aquests serveis de manera gratuïta.

A partir del 15 de juny de 2017 desapareixerà el suplement per a l'ús temporal del servei de veu, SMS i servei de dades a l'estranger. És a dir, desapareixerà el roaming. 

La tarifa que llavors se'ns aplicarà a tota la Unió Europea serà la mateixa que la nacional. 

Quan creueu una frontera dins la UE, el vostre operador de mòbil ha d'enviar-vos un missatge que indiqui la tarifa per trucar i rebre trucades, enviar i rebre missatges i connectar-vos a Internet (descàrrega de dades) al país on acabeu d'entrar.

Atenció: si viatgeu amb el vostre ordinador portàtil i voleu navegar per Internet, consulteu les tarifes! 

Vigileu si us trobeu situats en una localitat fronterera (prop de la frontera d'un altre país, per exemple: propers a Andorra, Portugal, França, Marroc, Gibraltar....): cal que abans de fer una trucada amb el mòbil comproveu que l'esteu realitzant a través de l'operador del país on esteu ubicats.