Cercar en aquest blog

5/12/2016

El Consell Comarcal de la Terra Alta finalitza el Programa Treball i Formació 2015

El passat dimecres dia 11 de maig es va donar per finalitzat el Programa Treball i Formació 2015, promogut i finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Terra Alta.

Aquest programa es va iniciar el mes de novembre de l'any passat, amb la contractació per part del Consell Comarcal d'un coordinador i deu treballadors durant sis mesos. La selecció de les persones contractades es va fer amb la col·laboració del Servei d'Ocupació de Catalunya. Entre els inscrits aturats majors de 45 anys que no cobraven cap tipus de subsidi.

Durant aquest període es van fer feines a la Via Verda, en el tram que pertany a la comarca de la Terra Alta. Van ser tasques de manteniment i conservació del mobiliari existent, tasques de neteja d'accessos i vorals, i reparació de paviments. També es van realitzar tasques de manteniment, millora i conservació a diferents indrets i espais dels municipis d'Arnes, Batea, Bot, la Fatarella, Horta de Sant Joan i el Pinell de Brai.

Les persones contractades també van rebre una formació de certificació professional, encaminada a augmentar els seus coneixements bàsics en l'àmbit de les noves tecnologies. Es va complementar el programa amb sessions d'orientació i inserció laboral.

Durant aquest període, per part de la coordinació, es van fer tasques de prospecció en empreses de la comarca per assolir la integració d'aquestes persones en el món laboral. Es va contactar amb 27 empreses de la comarca per  sondejar la possibilitat que persones del programa poguessin accedir a un lloc de treball. Es van mantindre 15 entrevistes i es van enviar 41 currículums. 

D'aquestes accions es va aconseguir que dos treballadors obtinguessin un lloc de treball amb la possibilitat d'augmentar aquesta xifra a quatre, en les pròximes dates.