Cercar en aquest blog

5/11/2016

L'Aeroport de Reus tindrà tres noves destinacions i oferirà 122.000 places més aquest estiu


El secretari d'Infraestructures, Ricard Font, ha presidit la reunió aquest dimecres a Reus.
El secretari d'Infraestructures, Ricard Font, ha presidit la reunió aquest dimecres a Reus.
La Taula Estratègica de l'Aeroport de Reus ha analitzat aquest dimecres les previsions d'activitat per al proper any i ha fet balanç de la temporada d'hivern. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha recordat que "portem uns anys de creixement de l'ocupació a l'aeroport i aquest últim ha augmentat més de l'11%, la qual cosa vol dir que ens estem situant en tots els casos per sobre del 75%". En aquest context, ha explicat que la temporada 2016-2017 la companyia Ryanair mantindrà les dues destinacions d'hivern, a Londres Stansted i Eindhoven i ha remarcat que es compleix " un dels objectius d'aquesta taula estratègica, que és la desestacionalització de l'oferta turística".
 
Més de 830.000 places
 
Entre les novetats més destacades d'aquest estiu, hi ha l'increment del 17% en el nombre de places ofertes, amb més de 122.000 seients nous a la venda, de manera que aquest any s'arribaran a 831.492 places. Aquest increment respon, sobretot, a l'ampliació de les rutes que operen amb el Regne Unit.
 
En aquest sentit, la companyia Jet2.com, que comercialitzava 90.000 places, d'ara endavant en disposarà de 140.000. Una ampliació que es produeix avançant un mes l'inici dels vols i allargant la campanya d'estiu fins a finals d'octubre. També posaran a la venda més bitllets les companyies Thomas Cook, que augmentarà l'oferta un 17%, amb 25.000 places noves, i TUI UK & Ireland, que aquest estiu posarà a disposició dels usuaris 12.000 seients més.
 
Més destinacions
 
Una altra de les novetats és l'arribada de dos operadors nous: Thomas Cook Belgium, que realitzarà la ruta Reus-Brussel•les (Zaventem), i Sunweb, que durant els mesos de juliol i agost volarà des d'Amsterdam. En aquest cas a través de paquets turístics.
 
Pel que fa a Ryanair la companyia també incrementarà un 7% el nombre de places programades entre abril i octubre gràcies a l'augment de l'oferta a Cork (Irlanda) –que s'oferirà durant tres mesos en lloc de dos- i a la recuperació de les rutes a Liverpool, Bristol i Glasgow, que l'any passat no van operar i que enguany ho faran de juny a setembre.
 
Enllaços amb Rússia
 
En referència als enllaços amb Rússia, l'operador turístic Coral Travel també ha avançat l'inici de la temporada d'estiu al 30 d'abril i amplia en un 15% la seva oferta.
 
La Taula Estratègica de l'Aeroport de Reus també ha servit per valorar la campanya d'hivern 2015-2016, durant la qual, tal com estava previst, Ryanair ha operat dues rutes, una menys que l'any anterior. Tot i això, el descens de passatgers –un 18%- ha estat inferior al previst inicialment, gràcies a l'augment de l'ocupació dels vols. De cara a aquest hivern, Ryanair mantindrà les rutes Londres i Eindhoven.
 
Contactes amb 38 companyies
 
Des de la celebració de la darrera Taula Estratègica el novembre passat,  els seus responsables han mantingut contactes amb 38 companyies, amb 15 de les quals s'han trobat durant la celebració de la fira Routes Europe, que es va celebrar l'abril a Cracòvia.
 
Font ha explicat l'interès que Reus aculli en un futur immediat alguna de les trobades anuals que fan les companyies europees per contractar els seus vols. Per al secretari d'Infraestructures, més enllà de l'impacte econòmic que té un esdeveniment d'aquest estil, "la trobada donarà a conèixer la destinació i l'aeroport de Reus" .
 
 
Un organisme molt representatiu
 
La Taula Estratègica de l'Aeroport de Reus està integrada per la Generalitat de Catalunya; la Diputació de Tarragona; l'Ajuntament de Reus; l'Ajuntament de Tarragona; l'Ajuntament de Salou; l'Ajuntament de Cambrils; l'Ajuntament de Vila-seca; la Cambra de Comerç de Reus; la Cambra de Comerç de Tarragona, i la Cambra de Comerç de Valls. També participen de les trobades: AENA-Reus, la subdelegació del Govern de l'Estat i la Federació Empresarial d'Hosteleria i Turisme de Tarragona.