Cercar en aquest blog

5/12/2016

Una trentena de cuiners professionals participen en els seminaris de creativitat culinària amb què es pretén innovar la cuina ebrenca

Prop d'una trentena de cuiners professionals participen en 'Un mar de mossets', el primer seminari de creativitat culinària d'aquest any dedicat als productes del nostre mar. Aquesta acció forma part del projecte Baix Ebre Avant, que impulsa el Consell Comarcal del Baix Ebre amb l'objectiu de dinamitzar el sector de la restauració des de l'aspecte creatiu. 


El president de l'ens comarcal, Daniel Andreu, acompanyat pel conseller comarcal de Turisme José Emilio Bertomeu, ha inaugurat aquest seminari, que es desenvolupa a l'espai de cuina del centre EbreTerra de Deltebre. Andreu ha destacat la importància de la gastronomia com a pol d'atracció turística i ha demanat als participants un esforç per oferir una cuina cada cop més innovadora.


Amb aquests seminaris el Consell Comarcal del Baix Ebre pretén actualitzar la cuina marinera i la cuina tradicional de les Terres de l'Ebre a través de noves tècniques de cocció i presentacions més innovadores, alhora que es posa en valor el producte de proximitat.


Aquest primer seminari dedicat als productes del mar s'impartirà fins el 6 de juny en cinc sessions de tres hores cadascuna, les quatre primeres a càrrec de la cuinera i divulgadora culinària Margaret Nofre i l'última a càrrec de Jeroni Castell, cuiner del restaurant Les Moles d'Ulldecona, premiat amb una estrella Michelin des de l'any 2013.  


El segon seminari titulat 'El paisatge a taula' tindrà lloc entre el 19 d'octubre i el 16 de novembre i es dedicarà als productes de la terra, és a dir de l'horta, el secà, la ribera i la muntanya. Margaret Nofre impartirà les quatre primeres sessions i, en aquesta ocasió, l'última la dirigirà Fran López, xef del restaurant Villa Retiro premiat amb una estrella Michelin des de 2009.