Cercar en aquest blog

12/23/2016

La venda solidària del cartell de la Festa del Renaixement permet adquirir material escolar per a 150 infants de famílies amb pocs recursos


La Festa del Renaixement d'enguany ha tingut un component solidari gràcies a l'acció impulsada per l'autor del cartell, l'il·lustrador Ignasi Blanch, i la complicitat de les entitats participants de la Festa i el suport de l'Ajuntament de Tortosa. La venda de reproduccions del cartell, signades per l'artista i comercialitzades solidàriament per les associacions col·laboradores de la Festa del Renaixement, ha permès obtenir recursos suficients per adquirir un lot de 150 estoigs amb material escolar que es destinarà a xiquets i xiquetes de famílies amb dificultats econòmiques. Els tècnics dels serveis socials municipals s'encarregaran de determinar quins infants són els destinataris finals d'aquest material, d'acord amb els informes corresponents. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat d'Ignasi Blanch, dels regidors de Festes i d'Ensenyament, així com dels representants de les colles i entitats de la Festa, han presentat avui el resultat d'aquesta acció solidària que va començar el juliol passat.

De fet, encara queden làmines a la venda, a 20 euros per unitat, per la qual cosa els diners obtinguts es destinaran a la mateixa fi. L'alcalde ha volgut agrair el gest de l'autor del cartell i la implicació de les entitats de la Festa per fer possible una acció com aquesta. Blanch, de la seva banda, ha dit que va escollir un estoig de colors com a material per fer arribar a aquest infants, perquè "quan em van regalar el meu primer, va ser com veure complert un somni". "És una manera d'obrir les portes a la cultura a aquells que més dificultats tenen." Amb aquells primers colors -que ha conservat fins avui i que ha volgut ensenyar a la roda de premsa- va començar a dibuixar.