Cercar en aquest blog

12/07/2016

Recomanacions del Consell Comarcal del Montsià per a les compres de Nadal

Tingueu en compte que el preu d'alguns productes s'incrementen pels volts de Nadal.
Compareu els preus i la qualitat dels productes i dels serveis. Els preus són lliures.
Compreu amb temps els aliments que es poden congelar o emmagatzemar, i feu les reserves dels regals i dels aliments que, per les seves característiques, només podreu adquirir a darrera hora.
Si feu servir la targeta de crèdit identifiqueu-vos perquè l'establiment comprovi que sou la persona titular de la targeta que utilitzeu.
Custodieu la targeta de crèdit per evitar-ne la pèrdua, el robatori o qualsevol ús fraudulent.
Demaneu i conserveu totes les factures o els tiquets de compra, ja que són la vostra garantia i els podeu necessitar en cas de reclamació.
La publicitat és vinculant i podeu exigir-ne el compliment, guardeu els documents d'oferta de serveis, les instruccions, els catàlegs...
Pregunteu al comerciant per la possibilitat de canviar el producte i les condicions en què es pot fer aquest canvi. L'establiment no té l'obligació de canviar un producte que està en perfecte estat, a menys que ho anunciï.
Quan compreu un producte, si teniu alguna incidència, reclameu a l'empresa que us l'ha venut i que té 1 mes per contestar-vos.
Els establiments comercials disposen de fulls oficials de queixa/reclamació/denúncia.

Contribuïu a un Nadal sostenible i respectuós amb el medi ambient:

Eviteu els embolcalls innecessaris i recicleu-los per a altres usos.
Utilitzeu les piles recarregables per als joguets i els aparells electrònics.
Compreu productes i serveis amb distintius oficials de qualitat ambiental.
Podeu reciclar materials i envasos dipositant-los al contenidor de les escombraries corresponent.
Si compreu electrodomèstics, us heu de fixar amb l'etiquetatge energètic i escollir-ne un de classe A (categoria més eficient), ja que el consum energètic és més baix.
Si voleu comprar un arbre de Nadal, escolliu-ne un que provingui d'un viver o plantació controlat.
Quan acabin les festes, a casa heu acumulat un munt de papers, embolcalls i materials dels quals us heu de desfer. Podeu reciclar el paper i el cartó, els arbres de Nadal i les ampolles de vidre i plàstic.
Els joguets realitzats amb materials renovables (fusta, cartó...) tenen, usualment, un impacte ambiental més baix en la fabricació que els dels processos industrials (materials sintètics, plàstics...).

Recicleu els joguets que no feu servir. Feu arribar els que estan en bon estat als infants sense recursos i dipositeu els que estan fets malbé al contenidor corresponent.