Cercar en aquest blog

12/16/2016

Rull: 'Exigim que el ministeri reprengui de manera immediata les obres per descontaminar el pantà de Flix'

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha exigit aquest divendres al Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient que reprengui "de manera immediata" les tasques de descontaminació del pantà de Flix. "Hem sabut, gràcies a una comissió tècnica que van exigir la Generalitat i l'Ajuntament que encara queden uns 100.000 metres cúbics de fangs tòxics pendents d'extreure quan l'Estat va assegurar, el 31 de desembre de 2015, que tota l'operació d'extracció de llots contaminats estava enllestida". Per a Rull, és "inacceptable" que el ministeri"hagi estat defensant durant tot un any una posició falsa".

 

"Estem davant d'un nou incompliment de l'Estat, en aquest cas del Ministeri de Medi Ambient", ha assegurat. Rull ha deixat clar que els fangs estan confinats i que no hi ha risc ambiental. "No obstant això, amb la mateixa contundència demanem que s'ha d'acabar la feina", ha exigit. D'aquesta manera caldrà tornar a instal·lar la draga, i habilitar de nou la planta de tractament i el dipòsit controlat, que ja estava en fase de clausura.

 

Per tot el que ha passat, el titular de Territori i Sostenibilitat reclama "depurar responsabilitats polítiques, al més alt nivell si cal" i ha explicat que demanarà a la ministra Isabel García Tejerina "que vingui al territori. Els responsables polítics del ministeri, amb la ministra al capdavant, han de venir a Catalunya, a Flix, donar explicacions i prendre decisions perquè aquí hi ha hagut un dèficit gravíssim de confiança".

 

Pressió de l'Ajuntament i de la Generalitat

 

Rull ha insistit que si la Generalitat no hagués vetllat per l'evolució i resultats de l'operació de descontaminació del pantà"haguéssim donat per bona una actuació incomplerta i que hipotecava el futur. Demanem rigor i seriositat"."Ha estat gràcies a la pressió de l'Ajuntament de Flix i la de la Generalitat que sabem com estan les coses", ha reblat.