Cercar en aquest blog

1/11/2017

Constitució del nou Consell Rector del Centre de la Propietat Forestal i roda de premsa posterior

Demà dijous, 12 de gener, a les 10 hores, a Barcelona, tindrà lloc la primera reunió del nou Consell Rector del Centre de la Propietat Forestal, sorgit després de les eleccions celebrades el passat 17 de desembre (les primeres després de 20 anys), en què la candidatura més votada va ser la del Consorci Forestal de Catalunya-BOSCAT encapçalada per Josep Maria Vila d'Abadal. El Consell Rector, presidit per la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, escollirà el nou vicepresident primer de l'entitat d'entre els seus vocals.
 
Posteriorment, la consellera Serret, acompanyada de la directora general de Forests, Montserrat Barniol, i el nou vicepresident primer del Centre de la Propietat Forestal, oferiran una roda de premsa en què s'exposaran les principals línies de treball i els eixos de la política forestal del Departament d'Agricultura.
 
El Centre de la Propietat Forestal (CPF) és una entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia adscrita al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, amb competències en l'ordenació, el foment i la gestió dels terrenys forestals de titularitat privada de Catalunya (el 70% de la superfície forestal de Catalunya).
 
Amb el CPF, els silvicultors disposen d'un organisme d'administració pròpia, que integra les diferents competències amb incidència en els boscos privats de Catalunya i que els permet que participin activament en l'establiment de les polítiques forestals.