Cercar en aquest blog

1/27/2017

Demà comencen les jornades gastronòmiques de la FIO 2017

La Fira Intercomarcal de l'Oli (FIO) de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat de Móra a Nova, ofereix, per segon any consecutiu, les Jornades Gastronòmiques, 'Mosset amb oli'. Hi participen un total de set bars i restaurants de la població. Els establiments oferiran des de demà i fins al dia 12 de febrer diferents tapes on el principal protagonista serà l'oli d'oliva. Les tapes tindran un preu de 3 euros i aniran acompanyades de cervesa, vi o aigua.

Totes les persones que degustin un mínim de 6 tapes i omplin una butlleta de participació amb els segells de diferents establiments, entraran en el sorteig d'un sopar per a dues persones. Els guanyadors podran escollir entre els 7 bars i restaurants que hi participen. Els establiments adherits són: els restaurants Ferran, Mas de Subirats i Dana i els bars Rama, Punt de Xalar, Meson Nova i Stop.

La part gastronòmica de la FIO s'ha completat enguany amb una experiència gastronòmica a càrrec del cuiner i director del restaurant Les Moles, que ostenta una estrella Michelin, Jeroni Castell. El xef oferirà, aquest vespre, una degustació de 20 tapes maridades amb oli d'oliva del territori a un total de 150 comensals. La regidora de Fires, Míriam Vinaixa, s'ha mostrat molt satisfeta per la rebuda d'aquesta iniciativa "la gent ha respost molt bé a aquesta nova experiència i hem assolit les expectatives que teníem marcades".

Pel que fa a la FIO 2017 tindrà lloc aquest cap de setmana al Pavelló firal de Móra la Nova, amb la participació de gairebé una quarantena de paradistes relacionats amb l'oli. La inauguració serà aquest dissabte a les 17 hores, a càrrec de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret. El certamen oferirà un seguit d'activitats complementàries com una caminada entre oliveres centenàries, l'esmorzar popular de la clotxa, el concurs d'allioli, el berenar popular de pa amb oli, sucre o sal, el sorteig de lots d'oli i els concursos i tastos d'olis. L'entrada al certamen és gratuïta.