Cercar en aquest blog

2/15/2017

El Consell Comarcal de la Terra Alta aporta 3.000 euros a la publicació de 'Vocabulari de la Terra Alta'

Avui s'ha signat el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal de la Terra Alta i Anton Monner Estopiñà per a l'edició de llibre Vocabulari de la Terra Alta, a través del qual l'ens comarcal aporta 3.000 euros a l'edició de l'obra. 

L'estudi, obra de l'historiador gandesà Anton Monner és un volum enciclopèdic que recull paraules usades als pobles de la comarca, moltes de les quals estan perdudes. A cada entrada hi ha aclariments de caràcter semàntic, històric, etnogràfic, antropològic o costumista. La majoria de les paraules són localismes, dialectalismes i alguns castellanismes, però també hi ha mots relacionats amb els oficis, les eines, els topònims, la gastronomia, els jocs, els balls, el temps, entre altres.

L'aportació del Consell Comarcal de la Terra Alta respon als acords de Junta de Govern de data 6 de juliol de 2009 i 26 de febrer de 2010, on es va acordar col·laborar amb aquesta publicació atorgant ajuts per la seva edició de 2.000 € i 1.000 €, corresponents a les anualitats de 2009 i 2010 respectivament.

L'autor es compromet a aportar 30 exemplars d'aquest llibre al Consell Comarcal de la Terra Alta i a fer constar la col·laboració del Consell Comarcal de la Terra Alta en aquesta publicació.