Cercar en aquest blog

2/06/2017

Xavier Pallarès: “Hem complert amb el compromís d’oferir el servei d’Euromed a Tarragona i Barcelona, ara exigim al Govern central que faci el mateix per anar al País Valencià”


El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, valora molt positivament la posada en marxa definitivament del servei d'Euromed, des de les Terres de l'Ebre fins a Tarragona i Barcelona, "gràcies a l'aportació total de 2 milions d'euros anuals, que permet bonificar els bitllets, a l'espera que el Ministeri de Foment finalitzi les obres de la doble via entre Vandellòs i Tarragona".

En aquest sentit, el delegat del Govern destaca que "hem complert amb el compromís de millorar el servei  de trens i, continuarem treballant en aquesta línia, per atendre amb serveis de qualitat a la nostra ciutadania". Per això, Xavier Pallarès reclama ara al Govern de l'Estat espanyol que "executi d'una vegada per totes les infraestructures del Corredor del Mediterrani per tal que la línia ferroviària de l'Ebre a Barcelona tingui les condicions adients per a un bon servei, sinó malauradament tots els nostres esforços seran inútils". Així mateix, reclama que "facin el mateix que hem fet per a què els usuaris ebrencs puguin arribar també al País Valencià, ja que només està a les seues mans poder millorar el servei i demostrar que també treballa pels ciutadans ebrencs".

Des d'aquest 5 de febrer, els usuaris de les Terres de l'Ebre poden viatjar fins a Tarragona amb Euromed i amb el preu del bitllet senzill bonificat, de 7 euros, com el dels trens de Regionals. El temps de trajecte entre l'Aldea i Tarragona de 45 minuts.  Aquest servei Euromed completa el posat en marxa pel Departament de Territori i Sostenibilitat el 12 de novembre passat.

L'oferta és de quatre serveis d'anada i quatre de tornada de dilluns a diumenge. Les parades dels trens Euromed a l'Aldea complementen els serveis de Regionals de l'R16 de manera que l'oferta entre les Terres de l'Ebre i Barcelona és de 14 trens diaris per sentit.