Cercar en aquest blog

3/01/2017

L’Ajuntament de Móra la Nova organitza diferents activitats aquest divendres en pro de les malalties minoritàries

L'Ajuntament de Móra la Nova ha organitzat un seguit d'actes per aquest divendres, 3 de març, per a solidaritzar-se amb les persones que pateixen una malaltia greu, poc freqüent i que afecta un nombre reduït de gent. La regidora de Serveis Socials, Eva Vallespí, ha explicat que tot i que el Dia Mundial de les Malalties Minoritàries se celebra el dia 28 de febrer, "hem cregut que tindríem més quòrum un divendres tarda-nit per a solidaritzar-nos amb aquests malalts i fer presents les seves necessitats a la resta de la societat, que en bona mesura depenen de tenir fons per a la investigació. Al nostre poble tenim una jove afectada per una d'aquestes malalties".

Així, divendres, s'ha programat un concert solidari a benefici de la Fundació Noèlia, entitat nascuda a Camarles i centrada en la investigació de la distròfia muscular congènita amb dèficit de col·lagen VI, que és la malaltia degenerativa que pateix la veïna de Móra la Nova. El concert serà al Casal Municipal, a les 22 hores i anirà a càrrec de la Coral de Rasquera. Tindrà un preu solidari de 2 euros. També al llarg de la tarda del divendres, a la plaça de l'Església, hi haurà inflables per als més petits al preu d'1 euro i una exhibició de l'Associació balls en línia Enganats al Country & Linedance. Des del consistori s'ha fet una crida "a la solidaritat dels veïns del poble, per una veïna del nostre poble".

Actualment, hi ha més de 7.000 malalties minoritàries i es calcula que entre 300.000 i 400.000 persones a Catalunya en pateixen alguna.