Cercar en aquest blog

4/26/2017

El conseller Romeva presentarà aquest divendres a la Fatarella els resultats del primer estudi de geolocalització de fosses de la Guerra Civil al Priorat i a Terres de l'Ebre

El conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, presentarà aquest divendres, 28 d'abril, a les 10.30 h a Sala de plens de l'Ajuntament de la Fatarella (Plaça Major, 7 - La Fatarella) (Terra Alta) els resultats del primer estudi de geolocalització de fosses comunes de la Guerra Civil que es porta a terme a la comarca del Priorat i a Terres de l'Ebre. Aquest estudi ha estat encarregat pel Departament d'Afers Exteriors a la Universitat Rovira i Virgili (URV). A la presentació també hi intervindrà el catedràtic d'Història de la Universitat Rovira i Virgili i responsable de l'elaboració de l'estudi, Josep Sánchez i Cervelló; la directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Carme Garcia, i l'alcalde de la Fatarella, Francisco Blanch.
 
Durant l'acte també s'explicaran els resultats de les vint actuacions en superfície realitzades en l'execució del Pla de fosses 2017 a les comarques de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre. Posteriorment, a les 11.15 h, es portarà a terme el trasllat i dipòsit de les restes òssies, recuperades en aquestes vint actuacions, al Memorial de Les Camposines (La Fatarella). Els mitjans de comunicació interessats podran prendre imatges del trasllat i dipòsit.
 
La presentació dels resultats de l'estudi i el trasllat i dipòsit de les restes òssies s'emmarquen en les actuacions del Pla de Fosses 2017, presentat a principis d'aquest any pel Departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència.