Cercar en aquest blog

5/22/2017

Baiget participa en el primer Catalan Wines a Bèlgica per promocionar cellers catalans al país que importa més cava del món


El conseller Baiget durant la trobada

El conseller Baiget durant la trobada

 Una vintena de cellers catalans han participat aquest dilluns al matí a Brussel·les en un acte conjunt per promocionar els seus vins i caves a Bèlgica. Es tracta de la primera edició del programa Catalan Wines d'ACCIÓ en aquest mercat, que ha permès als cellers oferir un tast dels seus vins i caves a una cinquantena de sommeliers, importadors i distribuïdors belgues. L'acte també ha comptat amb la presència de Benoît Couderé, guanyador del premi al millor sommelier belga del 2016.

 

El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha participat a la jornada i s'ha reunit amb els cellers catalans, assegurant que "Bèlgica és un mercat important pel sector del vi i del cava: és el 3r importador després d'Alemanya i els Estats Units" i que "volem potenciar". "La millor manera és organitzar esdeveniments com aquests", ha subratllat, destacant que en les edicions del Catalan Wines als Estats Units "el 70% dels cellers participants acaben enduent-se contractes".

 

Així, en els darrers 10 anys, les exportacions de vi i cava català a Bèlgica s'han gairebé triplicat, superant els 55 milions d'euros el 2016 i situant-se com el tercer mercat internacional que compra més vi i cava català. En el cas particular del cava, de fet, s'ha convertit en el primer importador a nivell mundial, segons dades del Consell Regulador del Cava. L'any passat es van vendre 30 milions d'ampolles de cava a Bèlgica, més de les que es van exportar a Alemanya i els Estats Units.

 

L'objectiu del programa Catalan Wines és promocionar els vins i caves catalans per facilitar la seva entrada i expansió als mercats internacionals. Va començar a organitzar-se als Estats Units l'any 2010, on s'han celebrat 24 tastos que han permès introduir 59 cellers catalans davant més de 5.000 professionals nord-americans del sector, fet que ha donat lloc a que el 72% dels cellers participants hagin tancat acords de col·laboració. Degut l'èxit del programa, el 2014 es posar en marxa també a Alemanya.

 

En aquesta primera edició del Catalan Wines a Bèlgica hi han participat els següents cellers: Castell de Pujades, Vins Grau, Celler Batea, Celler Can Roda, Celler de l'Era, Mas d'en Blei, Cava Rovellats, Perucchi, Molí Parellada, Giró Ribot, Roig Parals, Canals & Munné, Raventós Rosell, Papet del Mas, Cooperativa Falset Marçà, Mont-Ferrant, Portal de Montsant i Raventós d'Alella.

 

Viatge del conseller Baiget a Brussel·les

 

La participació del conseller d'Empresa i Coneixement en aquest acte s'emmarca en el viatge de Baiget a Brussel·les amb l'objectiu d'estrènyer les relacions comercials entre Bèlgica i Catalunya i atreure noves inversions estrangeres a Catalunya. En aquest sentit, el titular d'Empresa i Coneixement es reunirà amb multinacionals europees, americanes i asiàtiques que tenen a Brussel·les els seus centres de presa de decisions i participarà a l'European Bussiness Summit, considerat un dels congressos de referència a Europa en l'àmbit de l'economia, l'empresa i les inversions estrangeres.