Cercar en aquest blog

5/03/2017

Concert del Sirga Festival 2017 a Móra d’Ebre amb Ferran Roca i el Taller de Músics de Barcelona

El tercer concert que oferirà el Sirga Festival després de la seva inauguració amb dos actuacions més el passat dissabte, serà un concert el pròxim diumenge, 7 de maig, a Móra d'Ebre. 'Sons de la Terra' tindrà lloc a les  12 hores, al Teatre la Llanterna, a càrrec del músic local Ferran Roca i del Taller de Músics de Barcelona.


 'Sons de la terra' és un concert de sons i músiques contemporànies de creació amb electrònica i sense, però realitzades amb instruments tradicionals i de la pagesia. Un dels objectius de Sirga Fetival és interactuar amb el patrimoni ebrenc per tal de donar-li vigència i actualitat tot repensant-lo amb una mentalitat contemporània. Quins són els sons i instruments tradicionals que han conformat el nostre panorama sonor en les nostres societats tradicionals preindustrials, el moranovenc Ferran Roca els recupera i ens mostra els sons i instruments tradicionals que feien servir els pagesos i la gent d'una altra societat. Sons que formen part del nostre patrimoni i del nostre subconscient sonor. Sirga Festival recupera aquestes sonoritats gràcies al treball del músic Ferran Roca i les entrega als joves compositors del departament de composició del Taller de Músics de Barcelona perquè s'apropiïn d'aquests sons i en construeixin una altra realitat possible. Durant diverses sessions pedagògiques a Barcelona i Móra d'Ebre els joves compositors han estat treballant noves obres de creació per a presentar en aquest concert.


MÚSICS :


FERRAN ROCA

Nascut a Móra d'Ebre. Professor expert en música tradicional. Actualment, també és tècnic de Cultura a l'Ajuntament de Móra d'Ebre. Té més de 250 instruments.

TALLER DE MÚSICS

És una escola de música amb seu a Barcelona que disposa de segell discogràfic, taller de producció i club de jazz, i que ensenya la música amb una pedagogia d'acord amb els nous temps, capaç d'estimular i facilitar el procés creatiu i interpretatiu.

 

ENTRADES

L'entrada és lliure, ara bé a la sortida es podrà col·laborar amb el projecte del Sirga Festival amb un donatiu voluntari si el concert ha agradat l'espectador. És la modalitat de la taquilla invertida, és a dir, l'espectador paga al final del concert en funció del que li ha agradat l'espectacle. L'objectiu és afavorir la participació de tothom sigui quin sigui el seu poder adquisitiu i la seua situació econòmica.

El Sirga Festival està organitzat per un col·lectiu de músics i persones de la Ribera d'Ebre que formen part de l'Associació d'Amics del Jazz de la Ribera d'Ebre i de l'Associació Cultural La Cana, encapçalats pel músic i artista sonor de Flix, Joan Bagés, i amb la col·laboració dels 14 ajuntaments implicats (Flix, Riba-roja d'Ebre, Móra d'Ebre, Ginestar, Miravet, Masdenverge, Salou, Horta de Sant Joan, Amposta i Tortosa). En l'edició d'enguany, el festival, ha ampliat dates i poblacions, s'allargarà del 29 d'abril fins a l'11 de novembre i hi participen un total de 14 pobles.