Cercar en aquest blog

5/17/2017

Germà Bel: “Les Terres de l’Ebre no només haurem patit els terratrèmols sinó que haurem de pagar el pufo del Castor els consumidors”


El diputat de Junts pel Sí, Germà Bel, ha criticat durament el Govern espanyol pel "pufo" del Castor i la forma de finançar la indemnització per responsabilitat patrimonial que "s'aconseguirà, no amb els impostos dels contribuents, sinó amb una recarrega als usuaris". Bel ha recordat que "a Catalunya tenim el 16% de la població, el 19 % del PIB i el 21% del consum de gas" i a "Tarragona i Terres de l'Ebre té menys del 2% del PIB i carrega amb el 6% del consum de gas, és a dir, del pufo del Castor". "No només haurem patit els terratrèmols sinó haurem de pagar el pufo", ha afegit Bel. "Cornuts i pagar el beure", ha reblat.
 
En una pregunta a la sessió de control del Ple del Parlament, Bel ha afirmat que el que es va aprovar ahir al Parlament espanyol és "un postureig" ja que no es pot demanar a un Govern que incompleixi allò que ell mateix ha aprovat: "No es pot demanar al Govern que no apliqui la responsabilitat patrimonial de l'administració que estava en la concessió que va fer el PSOE i va ratificar el PP amb un decret permetent que es pagués abans d'entrar en operació".
 
En la seva resposta, el conseller Jordi Baiget ha assegurat que "l'informe del MIT posa de manifest el que denunciava tothom: no es podien fer prospeccions i aquestes estaven relacionades amb els moviments sísmics". El conseller Baiget ha subratllat que "el problema no s'ha acabat, la decisió té uns costos i una infraestructura que mai s'ha connectat al sistema gasista es farà pagar a tots els consumidors de gas". El conseller ha recordat que el cost és de  1.300 milions d'euros i 95 milions de manteniment anual i ha demanat que el projecte Castor "es desmantelli i que sigui a càrrec dels pressupostos de l'Estat i no a càrrec de la butxaca dels consumidors catalans".