Cercar en aquest blog

5/07/2017

Meritxell Serret: "Les cooperatives han estat, són i seran clau per al sector agrari i per a la cohesió econòmica i social del territori"


Govern
"Vull fer un reconeixement profund a tothom qui des de l'any 1917 heu estat capaços d'aportar esperit d'iniciativa, arrelar pagesos al territori, potenciar el sector oleícola i contribuir al desenvolupament rural'. Amb aquestes paraules s'ha expressat avui la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, en l'acte de commemoració del centenari de la Cooperativa de Maials, celebrat a la Societat Recreativa de Maials.
 
La consellera ha subratllat que '"les cooperatives han estat, són i seran clau i necessàries per a la pagesia i per al desenvolupament i la cohesió econòmica i social del país", i ha destacat la seva capacitat de "lligar el projecte empresarial amb una clara visió social".
 
Serret ha manifestat el "compromís decidit del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació amb el món cooperatiu agrari". En aquest sentit, la consellera ha recordat que s'està impulsant el pla marc del cooperativisme agrari, "en què estem avançant plegats en el fites que ens hem marcat, com son les línies per a impulsar plataformes de comercialització per posicionar el millor possible els nostres productes en els mercats i assegurar les rendes". "Perquè el principal repte de futur és el repte generacional", ha dit la consellera, "homes i dones joves que vegin que poden desenvolupar projectes professional i de vida en el nostre territori"
 
En el decurs de l'acte, s'ha homenatjat tots els presidents que la cooperativa ha tingut en aquests 100 anys, així com altres membres que han tingut un paper important al llarg de la seva història.