Cercar en aquest blog

5/15/2017

Tres projectes competiran per intervenir artísticament i connectar les torres de la Carrova i Campredó

 

El jurat de la tercera convocatòria d'art públic i instal·lacions en espais singulars XYZ, impulsada per Lo Pati-Centre d'Art Terres de l'Ebre i dirigida per Antònia Ripoll i Eva Cajigos, ha seleccionat les tres propostes finalistes que passaran a la fase de votació popular i que competiran per connectar i  intervenir artísticament la torre de la Carrova, a Amposta, i la de Campredó, coneguda com a Font de Quinto. Dues fortificacions medievals del segle XIII situades a banda i banda del riu Ebre, que es comuniquen visualment i que formaven part d'una línia de defensa i control estratègic de tota la vall de l'Ebre.

El jurat, integrat per Tom Carr (artista), Pep Fargas (director del festival del foc i de la llum Lluèrnia d'Olot) i Àlex Farnós (director del Museu de les Terres de l'Ebre), ha triat les tres propostes avaluant la vinculació amb el territori, la sostenibilitat i la viabilitat. Així, les obres seleccionades són Helio Data, d'Esther Pizarro (Madrid, 1967), que proposa, mitjançant la instal·lació de CDs a les quatre façanes de la torre de la Carrova, recuperar la seua funció de comunicació, per espills, amb la torre de Campredó; Hospitalitat, de Jaume Vidal (Amposta, 1977) que recorda la missió principal de l'ordre dels hospitalers i proposa utilitzar la torre de la Carrova com allotjament –l'ha donat d'alta a booking.com-  i obrir al públic en horari laboral la de Campredó, connectada amb l'Institut Català de la Salut (ICS) per poder fer gestions virtuals; i finalment Talaia, de Marta Milà (Sant Pere de Ribes, 1985) i Marc Torrellas (Barcelona, 1985), que pretenen posar en valor la funció de talaia que tenien aquestes torres amb estructures tubulars situades al terrat i folrades amb cinta de color groc (com l'arròs a finals d'estiu) per tal que puguin ser divisades des de l'altra torre.

L'obra guanyadora s'escollirà per votació popular els dies 19, 20 i 21 de maig a Amposta i a Campredó. Es pot votar de dos maneres: online a https://xyzterresdelebre.wordpress.com/ o de forma presencial a Amposta i Campredó. A Amposta, la votació coincidirà amb la Festa del Mercat a la Plaça, per tant es podrà votar dins l'horari de la festa i hi haurà quatre urnes en diferents espais: al punt d'informació de l'Ajuntament a la festa i a les tavernes de la Lira i de la Unió Filharmònica. La quarta urna estarà a un carret amb un quiosc mòbil on, en lloc de diaris, hi haurà informació sobre els tres projectes finalistes i les paperetes per votar. A Campredó, la urna, amb la informació dels treballs finalistes, estarà entre el carrer Benicarló i la plaça de l'Església, els dos punts amb més afluència de públic del municipi, de 9 del matí a 9 de la nit (horari aproximat).

La inauguració de la intervenció guanyadora està previst que sigui el dissabte 15 de juliol.