Cercar en aquest blog

6/28/2017

Aubà: ‘Ha arribat el moment d’acabar amb la impunitat dels responsables del Castor’


El senador Miquel Aubà ha defensat aquesta tarda davant el Ple del Senat la petició de creació d'una Comissió d'Investigació del projecte Castor, presentada per trenta-nou senadors de diversos grups polítics. Aubà ha afirmat que 'ha arribat el moment d'acabar amb la impunitat dels responsables del Castor. Exigim saber tota la veritat i que els responsables del fracàs siguin els qui paguin els costos, no la ciutadania'.
 
El Ple del Senat ha rebutjat la creació de la Comissió amb els vots contraris de PP i Foro de Ciudadanos, l'abstenció de PNB i Unión del Pueblo Navarro, i el vot favorable de PSOE, Podemos, PDeCAT, Compromís, Ciutadans,  i Esquerra Republicana. Aubà ha recordat que, des de l'any 2013, Esquerra Republicana de Catalunya ha registrat de manera successiva davant la Comissió d'Indústria i Energia del Congrés dels Diputats la petició de creació d'una Subcomissió d'Investigació sobre el Castor. 'Amb aquests resultats d'avui, tenim esperances que al Congrés pugui prosperar la constitució de la Subcomissió', ha afirmat.
 
El senador republicà, en la intervenció, ha justificat la necessitat de la Comissió per 'determinar i investigar les responsabilitats polítiques, tècniques i econòmiques dels que van autoritzar, tramitar, gestionar i aprovar la posada en funcionament del Castor'. Aubà ha manifestat que 'Josep Piqué, Rodrigo Rato, José Montilla, Joan Clos, Miguel Sebastián, José Manuel Soria i molts d'altres haurien de donar explicacions d'aquesta trama econòmica, tècnica, política i empresarial'.
 
Després de denunciar l'opacitat del projecte, la manca d'informació i diversos despropòsits econòmics, tècnics i polítics que s'han produït al voltant del projecte Castor, el senador s'ha mostrat preocupat per 'les greus conseqüències i la hipoteca econòmica, energètica, ambiental, social i territorial que deixa el Castor, davant les quals el Govern espanyol sembla que no vol donar cap resposta'.
 
Aubà ha acabat la intervenció demanant al Govern espanyol que, de manera immediata, segelli els pous i clausuri i desmantelli les instal·lacions del Castor.