Cercar en aquest blog

6/15/2017

EXPERTS EN EL TEMA EXPLICARAN A FLIX EL QUE NO SURT A LES NOTÍCIES

Aquest diumenge, dia 18 de juny, experts en el tema oferiran al poble de Flix una xerrada informativa sobre la descontaminació de sòls i llots contaminats de Flix. La xerrada ha estat organitzada per la Plataforma FlixNet amb el suport de l'Ajuntament de Flix i tindrà lloc a les 11h del matí als baixos de la Unió Social del poble.

Tenint en compte la singularitat del cas de Flix així com la seva magnitud i la negligència amb què s'han portat fins ara les obres de descontaminació, la plataforma considera oportú realitzar aquest tipus de xerrades i fer-ne la màxima difusió, doncs qualsevol mínima negligència pot afectar el riu Ebre aigües avall així com les poblacions del voltant en una radi de 30 km. 

Els ponents que participaran a l'acte són: el Dr. Joan Grimalt Obrador, professor del Consell Superior d'Investigacions Científiques i expert en geoquímica orgànica ambiental, el Dr. Jordi Sierra Llopart, membre de la Unitat de Sanitat Ambiental i Edafologia de la facultat de farmàcia de la Universitat de Barcelona, la Dra. Marta Pujadas, enginyera química i doctora en ciència i tecnologia ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona. i el Sr Enric Pena, enginyer químic.

La majoria d'ells formen part de la comissió de tècnics experts que supervisen com es farà la descontaminació dels sòls contaminats, i per tant tenen informació privilegiada de com ha anat la primera fase d'extracció de llots i com es procedirà a partir d'ara.

Amb aquesta xerrada la Plataforma FlixNet pretén suplir la manca d'informació que tenen els habitant de Flix i del territori sobre un tema que pot afectar la seva salut i el futur de la comarca.

FlixNet és una plataforma ciutadana que va néixer a principis d'any amb el clar objectiu de vetllar perquè les obres de descontaminació del pantà i sòls fabrils d'ERCROS es facin amb total garantia per a la salut de les persones i el medi ambient.

A la xerrada assistiran, entre altres, els alcaldes de Móra d'Ebre i Vinebre així com membres d'Ecologistes en Acció, Equo Catalunya i Gepec.