Cercar en aquest blog

7/06/2017

Comunicat ERC-Ribera d'Ebre sobre l'anunci del conseller Comín

El conseller de Salut, Toni Comín, ha anunciat avui en roda de premsa des del mateix Hospital Comarcal de Móra d'Ebre, acompanyat del director dels serveis territorials de Salut, Ismael Piñas, que s'està creant l'empresa pública Salut Terres de l'Ebre, empresa que permetrà al CatSalut articular els serveis de salut al territori i treballar en xarxa. Aquest canvi de model de gestió de la salut pública que ha anunciat el conseller avui a Móra d'Ebre és el que s'anirà implantant arreu del país i el que permetrà que cada regió sanitària tingui dues grans potes, la de l'Institut Català de la Salut (ICS) i la del CatSalut. 

Des d'ERC Ribera d'Ebre volem manifestar la satisfacció perquè el Departament de Salut ha escoltat les reivindicacions del territori i, per tant, l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre passarà a ser gestionat directament pel CatSalut quan el mes de març de 2018 s'acabi la concessió de l'actual conveni amb Sagessa. També vol dir que això permetrà que no pugui a tornar a passar el que ha passat amb la gestió actual de l'Hospital, en què el conveni amb SAGESSA ha permès traspassar 4 milions d'euros a l'Hospital Sant Joan de Reus, un fet que el mateix conseller ha titllat de "decisió injusta".

A més, ERC celebrem que es deixi enrere el model de consorcis i empreses municipals que tants problemes ha suposat i que el nou model se centri en una empresa 100 % depenent del CatSalut, com sempre hem defensat. També s'ha recordat que les inversions en insfraestructures de funcionament general de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre pel CatSalut, que és a qui corresponen, mai no s'han deixat de fer i que a partir de la gestió directa de l'Hospital, l'abril vinent, les inversions en infraestructures tecnològiques que corresponen fins ara a SAGESSA i que no s'han portat a terme es podran implementar. 

De fet, ha recordat que la primera correspon a la instal·lació d'un mamògraf, fruit de la donació de la Fundació Amancio Ortega. Des d'ERC Ribera d'Ebre s'aplaudeix que s'apliquin mesures des del Govern de Catalunya perquè no torni a poder passar el que ha estat passant els darrers anys amb la gestió de l'Hospital de Móra d'Ebre i que es posin les bases per establir un model sanitari públic català de base territorial. A més, aplaudeix que el conseller Comín hagi escollit la Ribera d'Ebre per fer aquest anunci.