Cercar en aquest blog

7/20/2017

El projecte “Mendi Chocolates” de l’Institut de La Sénia premiat en la V edició del Premi als Millors Projectes d’Emprenedoria a la FP de les Terres de l’Ebre

La directora territorial d'Ensenyament, Manolita Cid, ha presidit aquest matí l'acte conjunt en què s'han lliurat els diplomes de reconeixement de la Formació Professional dual i els guardons de la V edició dels Premis als Millors Projectes d'Emprenedoria a la FP de les Terres de l'Ebre.


Els alumnes Alan Roig Pallarés i Erica Matamoros Ferrer, estudiants de l'Institut de La Sénia, han compartit amb el públic assistent les seues experiències personals en les empreses, en què han realitzat les pràctiques en l'FP dual, i el que ha significat per al seu futur professional.

I l'empresari Joan Estellé, d'Estellé Parquet SL ha mostrat la visió des de la banda de l'empresa del que representen aquests actius humans en formació dins l'entrellat de l'empresa.


En total, a les Terres de l'Ebre hi ha 7 instituts que tenen ensenyaments en la modalitat dual de l'FP, havent-se graduat un total de 58 alumnes "que han realitzat les pràctiques entre les 95 empreses que a hores d'ara col•laboren amb complicitat i corresponsabilitat per augmentar la capacitació dels futurs professionals i emprenedors del nostre país" com destacava la directora territorial d'Ensenyament, Manolita Cid, així tots ells han rebut els corresponents diplomes de reconeixement.


Entre els 10 projectes d'emprenedoria presentats a la 5a edició dels premis per 6 instituts ebrencs, el projecte guanyador ha estat "Mendi Chocolates" d'Inmaculada Mendieta Vilar de l'Institut de La Sénia, amb la seua tutora Eva López Batalla. I també han rebut dos accèssits els projectes: "Utrixo-Coworking Space" d'Helena Casadó Sans i Dàmaris Ledesma Salguero, de l'Institut de Flix i les seues tutores Maite Ferré Llop, M. Carmen Gracia Aguilar i Patrícia Setó Viñas; "Descobreix-te" de M. Cinta Buch March, Eduard Labòria Moliné, Xavier Múrria Barcos i Damià Vallespí Alcon, l'Institut de l'Ebre, de Tortosa, tutoritzat per Enric Garcia Carcelen.


El Premi als Millors Projectes d'Emprenedoria a la Formació Professional del Departament d'Ensenyament premia "els projectes de creació d'empreses que reflecteixin la creació d'un producte o servei i la seva comercialització, elaborats per l'alumnat matriculat als institut que ofereixen cicles formatius a les nostres comarques" – explica Manolita Cid. Així, aquest concurs es fixa, com a principal objectiu, incentivar la presentació d'idees que ajudin a fomentar l'esperit emprenedor de l'alumnat de formació professional.


En aquesta 5a edició els projectes presentats han escollit diverses activitats empresarials per a desenvolupar a les Terres de l'Ebre.

Mendi Chocolates (CFGS Comerç internacional). Projecte de creació d'una empresa d'elaboració de bombons de xocolata de garrofa de La Sénia de forma artesanal, per posteriorment fer els tràmits de l'exportació del producte obtingut a Anglaterra.

Utrixo-Coworking Space (CFGS Assistència a la direcció). És un projecte que consisteix en oferir un espai físic de treball a professionals de diferents àmbits, per treballar en projectes propis, i afavorir la creació de relacions professionals entre ells.

Descobreix-te (CFGS Administració i finances). Projecte d'empresa que ofereix un servei a les Terres de l'Ebre, mitjançant una aplicació i una pàgina web, on ofereixen rutes, activitats i experiències de tota mena, com poden ser culturals, gastronòmiques, esportives, a la natura ...





Els altres set projectes empresarials presentats en aquesta nova edició del Premi són:

Mandarinas Clemenules (Institut de La Sénia – CFGS Comerç internacional) de Gianina Cihodaru i la tutora Eva López Batalla. El projecte consisteix a realitzar un pla d'empresa per a Fruits Export SL, investigant, com a empresa de serveis, la viabilitat d'exportar a granel mandarines clemenules al mercat de Romania.

The Perfect Cake 14 (Institut de La Sénia – CFGS Comerç internacional) de Marian Baila Valldepérez i la tutora Eva López Batalla. Un projecte en què l'estudiant, persona emprenedora amb molt d'interès per la pastisseria, amb una idea que consisteix a fabricar galetes per a un públic objectiu, en aquest cas per a celíacs, comercialitzant el producte a França-.

Aigües de l'Ebre (Institut de l'Ebre – CFGS Administració i finances) de Malina Barbatei, Patrícia Rallo Nula, Bryan Gamez Gutierrez i Rafel Sabaté Lafarga, tutoritzat per Enric Garcia Carcelén. És un projecte que consisteix en la creació d'un restaurant bastant atípic; un local construït sobre una plataforma flotant sobre les aigües del riu Ebre a Tortosa, amb un servei de menjars tant de la zona com ecològics, combinat amb activitats aquàtiques i esdeveniments nocturns.

Alanfish (Institut Els Alfacs – CFGS Aqüicultura) d'Albert Novell Casanova i Andrea Martí Queral, tutoritzat per Frederic Alemany Sena. Projecte d'empresa de producció de peixos ornamentals en instal•lacions familiars pròpies.

Delta Edulis (Institut Els Alfacs – CFGS Aqüicultura) de Lluís Vázquez Bautista i Marc Gracia Capdevila, tutoritzat per Frederic Alemany Sena. Projecte d'empresa d'elaboració de plats preparats amb productes de la zona obtinguts de la pesca, l'aqüicultura i l'agricultura..

Can Xalaire (Institut Julio Antonio – CFGS Educació infantil) d'Alba Diego Pujol i Andreea Crivoi, tutoritzat per Teresa Francina Moreso Benaiges. És un projecte de creació d'un parc infantil integrador i inclusiu cobert, amb l'objectiu d'afavorir el joc amb igualtat per als nens amb capacitats diferents. La situació és a la zona de Les Gavarres, Tarragona, lloc d'oci i comerç molt important.

Sui Cat SL (Institut Montsià – CFGS Administració i finances) d'Alícia López Millera i Noemí Fernández Christen, tutoritzat per Laura Vizcarri Sabaté, Lídia Bel Arasa i Juventina Figueras Pons. El projecte és un bar d'intercanvi d'idiomes i cultural. Un espai creat perquè la gent amb inquietuds culturals i ganes d'aprendre o practicar els seus coneixements lingüístics pugui reunir-se, conèixer-se i intercanviar aquests coneixements, així com donar a conèixer diferents cultures a través d'events que s'organitzen en el bar per al gaudi dels clients.