Cercar en aquest blog

7/19/2017

La Ribera d’Ebre aposta per potenciar el Camí de Sirga GR-99 com a atractiu turístic de futur amb el FEDER

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim, acompanyada d'alcaldes i consellers comarcals, ha rebut aquest dimecres a la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i altres representants del Govern català, en una visita a la seu del Consell que ha servit per presentar-los de primera mà el projecte "Ribera d'Ebre: Camí de Sirga, Camí de Riu", amb el qual la comarca es beneficiarà d'un ajut del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). 

El projecte suposarà una inversió d'1.510.077,49 euros a la Ribera, entre els anys 2017 i 2020, i en paraules de la mateixa consellera "és fantàstic per la seva capacitat de donar valor i transformar un actiu com el riu i el camí natural". Borràs ha volgut felicitar a la Ribera per la feina feta, ja que ha estat el tercer més valorat dels 70 presentats d'arreu del país". L'objectiu és convertir la comarca en un referent del turisme actiu i sostenible, amb el suport d'un ajut europeu de 629.379,13 euros. Així, "Ribera d'Ebre: Camí de Sirga, Camí de Riu" contempla actuacions que van des de la creació de nous punts d'informació turística fins a l'adequació de trams de camí que connecten el GR-99 amb altres punts d'interès, passant per millores en la façana fluvial o la construcció de passeres per a vianants. Unes inversions es faran directament des de set municipis: Riba-roja d'Ebre, Ascó, Vinebre, la Torre de l'Espanyol, Móra d'Ebre, Móra la Nova i Miravet, i gràcies al suport del Consell Comarcal. 

A l'acte han assistit, entre altres, el delegat del Govern a les Terres l'Ebre, Xavier Pallarès; la directora territorial de Governació, Rosa Peig; consellers comarcals, alcaldes i regidors, tant dels pobles que es veuran afectats per les actuacions previstes en el FEDER, com per altres representants d'Ajuntaments de la Ribera que, tot i no estar directament implicats en el projecte, si entenen que aquest "és un projecte molt important per la comarca, ja que contribuirà a valoritzar espais naturals i el patrimoni cultural i històric de la Ribera, tot promocionant econòmicament el territori a través del Turisme", afirma la presidenta del Consell. Carim ha destacat, a més, "el treball conjunt i la bona col·laboració entre els diferents ajuntaments implicats per tirar-lo endavant", una fórmula de treballar que la pròpia Meritxell Borràs ha titllat d'"exemplar.