Cercar en aquest blog

7/11/2017

Móra d'Ebre acull una nova edició d'Ebrefolk

Móra d'Ebre acollirà del 13 al 16 de juliol, al teatre de La Llanterna, la quinta edició d'Ebrefolk. L'organització celebra este quint aniversari amb un seguit de propostes que tenen com a objectiu fer partícips als assistents d'un ampli ventall d'activitats relacionades amb la música, la cançó i la dansa tradicionals. Enguany el festival arriba carregat de noves propostes així com de diferents tarifes de matriculació que volen adaptar-se a tots els públics

L'edició d'enguany té com a marc referencial diferents contrades dels Països Catalans. Un Campus que vol compartir experiències i coneixements per a poder enriquir els participants; que aprofundirà en l'obra de folkloristes i etnògrafs; i que, alhora, vol mostrar una actualitat viva que apunta cap a un futur esperançador.

Tota una aposta que porta a l'organització a renovar, any rere any, la presència en un territori singular: les Terres de l'Ebre, el Matarranya i el nord del País Valencià. Comarques catalanes, aragoneses i valencianes que esdevindran durant uns dies el nexe d'unió d'una identitat comuna que us convidem a descobrir.

Ebrefolk, Campus de Música i Ball Populars de les Terres de l'Ebre, Matarranya i Nord valencià és el títol d'una iniciativa de l'associació Espai de So que pretén difondre el patrimoni etnomusical de les terres banyades per l'Ebre i els seus afluents –un espai compartit per Aragó, Catalunya i el País Valencià– per mitjà de tallers, xarrades, actuacions musicals i exposicions al llarg de quatre dies del mes de juliol a Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre).

El Campus, creat l'any 2013 i reconegut pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, s'articula bàsicament en tallers destinats a tots aquells que vulguen acostar-se a un major coneixement de la cultura musical tradicional del territori, i són impartir per especialistes en la matèria.

L'organització del festival considera que la identificació que la població d'estos territoris ha forjat al voltant de la jota és tota una fita, però este gènere musical que ha esdevingut un tret identitari, és només la punta de l'iceberg d'un patrimoni inmaterial ben fràgil i molt més ampli i desconegut. En este sentit, la línia d'este esdeveniment continua sent la de consolidar un punt d'encontre per a l'aprenentatge, l'intercanvi i la difusió de coneixements, la interrelació, la convivència i el treball de grup en un privilegiat entorn del territori catalanoparlant com són les seues comarques centrals.

Per això, els tallers de ball, cant i instruments tradicionals destinats als alumnes matriculats es complementen amb altres activitats formatives i lúdiques, obertes a tothom, com ara una ronda, una vetlada de versadors (poetes improvisadors), un bureo (sopar + ballada participativa) i una dansada.

Ebrefolk compta amb l'ajut econòmic de l'Ajuntament de Móra d'Ebre, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya a banda del suport de nombroses associacions locals i comarcals catalanes, aragoneses i valencianes.

MÉS INFORMACIÓ:

Telèfon de contacte: 606.36.12.73 (Ferran), 658.46.37.06 (Sergi) i 616.410.254 (Lluís)
Correu electrònic: alaqant@hotmail.com (Lluís) / sergi-masip@hotmail.com (Sergi)