Cercar en aquest blog

7/14/2017

Set treballs de recerca i de síntesi de diversos instituts ebrencs són guardonats amb els premis Gerard Vergés del campus Terres de l’Ebre

L'Aula Magna del campus Terres de l'Ebre de la URV va acollir ahir dijous l'acte de lliurament de la desena edició dels Premis Gerard Vergés del campus Terres de l'Ebre als treballs de recerca de Batxillerat i treballs de síntesi de Cicles Formatius de Grau Superior del curs 2016-2017. Aquests premis són patrocinats pel Consell Social de la URV i l'Ajuntament de Tortosa i s'han escollit set premiats: tres en la tipologia Premis Generals de la URV, i quatre en la tipologia Premis Específics campus Terres de l'Ebre.

"El campus Terres de l'Ebre té dotze anys de vida i aquests premis en tenen deu, per tant van ser un dels primers projectes que vam impulsar", va manifestar el director del campus ebrenc, Azael Fabregat durant l'acte de lliurament. "Enguany coincidint amb el desè aniversari hem volgut posar-los nom i hem triat el de Gerard Vergés, una persona del món de la ciència que va triomfar en el món de les lletres i que en certa manera aglutina tot l'àmbit del coneixement", va afegir Fabregat.

Pel que fa a la categoria Premis Generals de la URV, els tres treballs premiats han estat: La felicitat. Sabem veritablement què és?, de l'alumna Anna Calafell Gisbert de l'Institut de Roquetes, dins l'àmbit de les Humanitats; Descobreix-te, dels alumnes Cinta Buch March, Eduard Labòria Moliné, Xavier Múrria Barcos i Damià Vallespí Alcón, de l'Institut de l'Ebre de Tortosa, dins l'àmbit de les Ciències Socials; i Selectíssim SL, un projecte d'empresa dels alumnes Andrea Zaragoza Chordà, Núria Ferreres Duch i Remei Miguel Forcadell de l'Institut Montsià d'Amposta.

D'altra banda, els quatre Premis Específics del campus Terres de l'Ebre han estat per a Evolució i estat actual de l'educació: un projecte per al segle XXI, de l'alumna Janina Barberà Tafalla de l'Institut de Roquetes; Talisman, un projecte empresarial dels alumnes Nerea Marco Reverté, Jesse Pareja Moliné, Josep Pons Bel i Katia Queral Bertomeu de l'Institut Montsià d'Amposta; Cultupasti, un projecte d'empresa dels alumnes Berta Martí Gil, Belén Mondon Pellisa, Judit Griñó Royo i Fàtima Hamza de l'Institut de l'Ebre de Tortosa; i finalment Aigües de l'Ebre, més que un restaurant, dels alumnes Malina Barbatei, Brian Gámez Gutiérrez, Patricia Rallo Nula i Rafel Sabaté Lafarga, també de l'Institut de l'Ebre.

En el cas dels Premis Generals de la URV, els premiats reben fins a 1.500 euros per poder pagar-se la matrícula en qualsevol dels Graus que s'imparteixen als diferents campus de la URV i un ordinador, a més de 300 euros per al seu institut. Els premis Específics campus Terres de l'Ebre són fins a 1.000 euros per pagar el cost de la matrícula en qualsevol dels estudis que es cursen al campus ebrenc.

En total, en aquesta edició s'han presentat deu treballs de recerca i síntesi. A l'acte de lliurament, celebrat ahir a la tarda hi van estar presents els alumnes dels instituts participants i els seus professors i tutors, membres de la família del poeta i escriptor tortosí Gerard Vergés, el director del campus Terres de l'Ebre de la URV, Azael Fabregat; Pilar Caballé, en representació del Departament d'Ensenyament; Enric Carreres, representant del Consell Social de la URV; i Dolors Queralt, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa.