Cercar en aquest blog

9/03/2007

Mans Unides guanya el 8è premi Mossèn Ovidi Tobias ‘Dóna’m la mà’

L’entitat Mans Unides ha guanyat el premi Mossèn Ovidi Tobias ‘Dóna’m la mà’ en la seva vuitena edició, en la qual també s’ha volgut reconèixer l’Associació de Veïns Santa Clara i l’Associació Lliga contra el Càncer amb una menció especial. En el marc de l’acte de lliurament del premi, que s’ha celebrat a l’Espai Sant Domènec, també s’ha lliurat un premi especial a la tripulació del vaixell Montfalcó, per la seva tasca humanitària en la recollida d’una pastera amb nàufrags en aigües del Mediterrani.

El jurat del premi ha volgut reconèixer la labor de Mans Unides, en el seu 25è aniversari, per la seva “tasca de dedicació envers la gent més desafavorida del tercer món” així com “per la bona gestió que fan dels ajuts recollits i per la difusió transparent d’aquests projectes. Per treballar, en definitiva, per la dignitat de les persones de forma ininterrompuda durant aquests anys.” El guardó l’ha recollit el portaveu de l’entitat, Vicent Beguer.

En l’edició d’aquest any del premi Mossèn Ovidi Tobias s’han presentat 155 propostes, que han quedat agrupades en 34 candidatures, cinc més que en l’edició passada. Aquest guardó, segons l’associació Mn. Ovidi Tobias, “pretén reconèixer les persones, grups o entitats que de forma gratuïta, altruista i voluntària, i sense esperar res a canvi, són protagonistes d’un fet solidari”.

Pel que fa a les mencions especials, el president de l’Associació de Veïns Santa Clara, Manolo Cardona, ha adreçat unes paraules d’agraïment a l’associació convocant. De la seva banda, el president del vaixell Montfalcó, Florenci Macias, que ha recollit el premi especial del jurat, ha donat les gràcies en nom de la tripulació i ha afirmat que el gest humanitari que van tenir amb els immigrants nàufrags “és una demostració que la vida humana està per damunt de tota consideració”.

L’acte ha conclòs amb els parlaments del president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Andreu Martí, de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, del president de l’Associació Mossèn Ovidi Tobias, Salvador Ballester, i del Bisbe de Tortosa, Xavier Salinas. Monsenyor Salinas ha tingut un reconeixement per als guanyadors d’un premi que considera plenament consolidat. De la seva banda, l’alcalde ha dit que la solidaritat sempre ha estat present en les festes de la Cinta amb l’ofrena de flors i fruits i, des de fa vuit anys, amb aquest premi. Ferran Bel ha afegit que enguany l’Ajuntament ha volgut incidir encara més en la causa solidària dedicant tres dies a activitats en col·laboració amb l’Associació Lliga contra el Càncer.