Cercar en aquest blog

9/27/2007

NOTA DE PREMSA PLATAFORMA PROTECCIÓ ENTORN NATURAL DE TIVISSA

El ple de l’ajuntament del passat 14 de septembre va aprovar retirar el POUM de Tivissa, pendent d’aprovació inicial pel consistori. Es culminava així una llarga lluita d’aquesta plataforma iniciada quan el Sr. Alcalde juntament amb l’advocada de la promotora visitaven els propietaris afectats conminant-los a signar la compraventa privada de les seves propietats “pel bé del poble”.

No va ser fins més endavant que vam per fi poder saber que l’abast de tot plegat era un projecte faraònic que comportava la cimentació de l’estimada Tivissa amb la construcció de camps de golf. Es va iniciar una primavera remoguda més pròpia d’un guió de ventdelplà que d’un ajuntament democràtic. Tot plegat l´únic que va aconseguir va ser dividir el poble i obligar-nos a fer sentir la nostra veu mitjançant pancartes, ja que l’ajuntament no volia escoltar-nos.

Van arribar les eleccions i l’alcalde va presentar el POUM com el seu projecte estrella. Ara que ja no té buc insignia hauria de dimitir, ja que sino ens temem que tornarà a buscar el cementiri nuclear o la pressó.

Per tot plegat volem fer saber que tot i que l’ajuntament ens ha ignorat desde el primer moment al final ha hagut de claudicar precisament amb els arguments que desde el primer dia els hi haviem dit. És per això que ens alegrem d’haver guanyat i de què tots els grups municipals excepte el de CIU ens haguin donat la raó.

Però no disoldrem la nostra associació. Retirarem les pancartes el proper 1 d’octubre, però les guardarem. L’associació seguirà viva i la obrim a les nombroses persones que havien mostrat l’interès a entrar-hi però que el fet de no ser propietaris afectats els hi havia impedit. Avui i demà començarem a treballar per la resta de fins de la nostra associació: difondre la riquesa natural de Tivissa, promoure el seu coneixement i realitzar trobades.