En aquest viatge de familiarització han participat una vintena de tècnics de turisme de diferents ajuntaments de Catalunya. La visita va començar diumenge a l’Ecomuseu del Parc Natural del Delta de l’Ebre, per introduir els visitants en la natura, la història i les tradicions del Delta. Després es va fer un recorregut per diferents espais naturals i els visitants van poder practicar l’observació d’aus, així com algunes de les activitats tradicionals de la zona com ara anar en barca de perxar, el tir al rall o entrar en un arrossar. Totes aquestes activitats van estar dirigides per Tradicions, natura i turisme Polet amb l’objectiu que els professionals que han participat en aquestes jornades coneguin una altra forma de posar en valor els actius turístics d’un territori a través de les tradicions. El dia va acabar amb una visita a la Punta del Fangar. Dilluns, els membres de l’Aptalc van poder visitar unes muscleres i fer un viatge en vaixell per la badia dels Alfacs, a Sant Carles de la Ràpita.
Aquest viatge de familiarització ha estat organitzat conjuntament per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Deltebre i Turisme de Sant Carles de la Ràpita i amb la col·laboració de la Barraca de Salvador, Tradicions, natura i turisme Polet, Musclera de l’Avi Agustí, Embarcacions Badia Alfacs, Phileas Viatges i Xiringuito La Costa.
Reunió de l’Aptalc
La trobada dels membres de l’Aptalc es va tancar dimarts a Deltebre amb la reunió ordinària de la junta directiva. En aquesta reunió es va començar a treballar ja en l’organització de la trobada que es farà al 2009 a Catalunya de la European Union of Tourist Officers (EUTO) que agrupa als professionals del turisme de tot Europa. L’objectiu d’aquetsa trobada serà donar a conèixer als membres de L’Euto els actius de Catalunya com a destinació turística de qualitat. L’Aptalc és una associació que es va constituir el setembre de 2004 i que agrupa professionals dels turisme de 30 comarques de Catalunya.