Cercar en aquest blog

5/02/2009

Els Mossos intercepten més de 600 conductors circulant sense tenir permís en els darrers 12 mesos al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre


Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra han obert diligències penals a més de 600 conductors en els darrers 12 mesos com a presumptes autor d'un delicte contra la seguretat viària per conduir sense haver obtingut mai el permís o llicència. En el mateix període han estat denunciats més de 90 conductors per conduir amb privació judicial cautelar o definitiva del permís o llicència.

 

 

Avui fa un any que va entrar en vigor l'apartat segon de l'article 384 del Codi Penal, que tipifica com a delicte aquestes dues infraccions. La reforma del Codi Penal en matèria de trànsit, en vigor des del 2 de desembre de 2007, va establir una moratòria amb l'objectiu que els conductors sense permís o amb el permís retirat normalitzessin la seva situació i que va finalitzar el 30 d'abril de 2008. La moratòria no afectava al primer supòsit de l'article 384 (conduir amb el permís o llicència sense vigència per la pèrdua total de punts), que ja va entrar en vigor el mateix 2 de desembre de 2007.

 

 

L'article 384, en els seus tres supòsits, preveu penes de presó de 3 a 6 mesos o multes de 12 a 24 mesos i treballs en benefici de la comunitat de 31 a 90 dies.