Cercar en aquest blog

9/21/2009

Desarticulat un grup dedicat a cometre robatoris a interior de domicili

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra de la Unitat Territorial d'Investigació de la Regió Policial de Manresa, amb col·laboració de la Unitat d'Investigació de Solsona, han desarticulat una important banda de lladres especialitzada en el robatori amb força a interior de domicili.

 

 

La investigació es va iniciar a finals del mes de juliol després que els mossos corroboréssin que darrera de diverses denúncies per robatori amb força podria haver-hi un grup organitzat, d'orígen romanès, dedicat a cometre aquest  tipus de delictes. La investigació va entrar en la seva fase decisiva la setmana passada, quan es van detenir a cinc homes a Tortosa, Roquetes i Vilafranca del Penedès. A més de les detencions, agents de l'ARRO Terres de l'Ebre, UTI Manresa, UTI Terres de l'Ebre i UI Solsona, van realitzar diverses entrades i escorcolls a cinc domicilis de Tortosa, Roquetes i Alcover.

 

 

Fruit d'aquests escorcolls s'ha recuperat una important quantitat de joies, dos ciclomotors, targetes de crèdit, gps, ordinadors, televisors, càmeres de fotografia i generadors d'electricitat.

 

La banda es dedicava a assaltar cases unifamiliars i masies aprofitant que els seus propietaris no hi eren en aquell moment. Es tractava d'una banda molt activa i que en poc més de dos mesos d'investigació se'ls hi han pogut imputar més d'una vintena de fets, principalment a Terres de l'Ebre i alguns al Solsonès.

La investigació ha pogut determinar que aquests lladres enviaven al seu país d'orígen, la majoria dels objectes que robaven. Aquesta sortida es realitzava mitjançant un col·laborador que treballava en un transport de passatgers que cobreix la ruta Catalunya-Romania.

 

La banda era encapçalada per But N. N., d'origen romanès, persona que ordenava els robatoris i que va ingressar a la presó a Alemanya fa un parell de setmanes. Aquest individu va ser arrestat, per motius aliens a la investigació, quan feia un viatge al país Alemany.

 

Es dóna la circumstància que el grup estava perfectament jerarquitzat i cadascun dels seus membres desenvolupava unes funcions determinades: mentre uns cometien els robatoris, d'altres controlaven i vigilaven les immediacions del pis assaltat per donar avís de la presència de qualsevol persona que els pugés sorprendre a l'interior de l'habitatge. A banda, una altre persona tenia un vehicle llest per garantir la ràpida fugida en cas de ser descoberts.

Els arrestats, tot i no treballar, portaven un elevat nivell de vida que, segons es desprèn de les investigacions es costejaven amb les activitats il·legals que duien a terme.

 

 

Els detinguts són:

 

-         Petrica M. , de 30 anys, nacionalitat romanesa i veí de Roquetes

-         Vasile I., de 38 anys, nacionalitat romanesa i veí de Tivenys

-         Dumitru Mitica P., de 46 anys, nacionalitat romanesa i veí de Tortosa

-         Marius P., de 34 anys, nacionalitat romanesa i veí de Vilanova i la Geltrú

-         Abdelaziz D., de 30 anys, nacionalitat romanesa i veí de Tortosa

 

Tres dels arrestats han ingressat ja a presó per ordre del Jutjat d'Instrucció número 1 de Solsona mentre que dos d'ells han quedat amb llibertat amb càrrecs.

 

La investigació continua oberta i no es descarta la detenció de més persones.