Cercar en aquest blog

11/27/2009

Artur Mas: “El govern ha passat olímpicament de la Lear de Roquetes tot i que se se sabia de feia temps que estava amenaçada”

El president de CiU, Artur Mas, ha valorat aquest migdia que "feia molt de temps que hi havia una amenaça per la Lear de Roquetes: des de fa més de sis anys. El tripartit no n'ha fet ni cas durant tot aquest temps, han passat olímpicament, i al final l'amenaça s'ha concretat". "Hi ha hagut una manca de responsabilitat molt gran per part del govern de la Generalitat, perquè això cal prevenir-ho i se sap que una empresa pot tenir dificultats cal treballar-ho amb temps, i substituir l'activitat per d'altres activitats, o fins i tot oferir a treballadors de Roquetes que anessin a d'altres centres com Valls", ha assenyalat, "ara ja és tard, perquè el govern del tripartit ha estat directament responsable de no haver posat prou atenció en un tema que estava sobre la taula". 

El líder nacionalista ha recordat que "el tancament de Lear de Cervera va ser una sorpresa, no s'ho esperava ningú, i hi havia un miler de treballadors. El govern de l'època, de CiU, va comprar una bona part de les instal·lacions a través de l'Incasòl, això va ajudar l'empresa per pagar indemnitzacions molt bones als treballadors, es va fer un pla de reindustrialització a la Segarra i es van portar empreses manufactureres i industrials que van agafar part de la gent que havia quedar fora, es va fer una taula de cooperació amb els sindicats". Mas ha afirmat que "feia temps que se sabia que Roquetes podria anar malament, però el govern de la Generalitat no se'n va ocupar. Durant molt de temps els membres del tripartit només venien a les Terres de l'Ebre a buscar vots; quan els van tenir i van ser al govern se'n van oblidar. Avui la inversió de la Generalitat a les Terres de l'Ebre pesen molt menys que abans". 

Segons Artur Mas, "si el que fan ara ho haguessin fet abans hauria tingut un sentit. Ara la situació és de dificil sortida. Ara cal que la gent trobi feina. Les eleccions van d'això, quan toquin, de tenir un govern que sigui capaç de superar la crisi i s'hi enfronti, i que hi hagi un govern capaç de liderar la sortida de la crisi i aixecar el país". 

Aquest matí Artur Mas ha iniciat un recorregut d'un dia i mig per les Terres de l'Ebre i el Baix Camp per tal de prendre el pols als efectes de la crisi en aquestes comarques. En una visita a la cooperativa Soldebre de Tortosa (el Baix Ebre), el líder nacionalista ha constatat que "el sector agrari ho està passant malament a les Terres de l'Ebre i a tot Catalunya". "No hi pràcticament ni un sector de la pagesia que vagi bé, quan en d'altres èpoques sempre n'hi havia algun que anava endavant", ha explicat. 

Mas ha assenyalat que "això provoca una gran irritació en el món de la pagesia; la majoria dels pagesos pensa, i la manifestació d'avui de la Unió de Pagesos n'és una prova, que el tripartit ha abandonat la pagesia a la seva sort, que no se n'ocupen". El líder nacionalista ha denunciat que pagesos i ramaders "estan dolguts amb l'actitud del departament d'Agricultura i del govern de la Generalitat en general, troben que no està a l'alçada de les circumstàncies". "Al sector de la pagesia sempre hi ha hagut un cert descontent, però abans quan uns anaven malament els altres anaven millor. Ara el problema és general, a tot Catalunya i a tots els sectors", ha criticat.