Cercar en aquest blog

11/26/2009

Sis detinguts per cinc furts de cable telefònic a la Terra Alta i la Ribera d’Ebre

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra de la Comissaria de Districte de Móra d'Ebre van detenir, el 22 de novembre, sis persones presumptament relacionades amb el furt de cablejat telefònic a Rasquera. La detenció es va produir poca estona després que la companyia telefònica avisés, aquella mitjanit, d'un tall en un punt de la línia que uneix Rasquera i Ginestar.

 

Diverses patrulles es van dirigir a la zona per iniciar una recerca de persones suposadament relacionades amb el furt del cablejat. Una de les patrulles van identificar un vehicle prop de la C-12 en el que hi viatjaven tres persones i que portaven l'equip habitual en aquests casos: anaven vestits de negre, portaven guants i tenalles.

 

A banda, una altra patrulla va identificar tres individus més en un altre vehicle, que es trobava aparcat en un descampat de Rasquera. Els seus ocupants també portaven les eines i la vestimenta habitual. Tot i que en els vehicles no es va trobar el cable suposadament sostret, en un escorcoll de la zona propera a la identificació dels vehicles, els agents van poder trobar fins a 600 metres de cable telefònic ja tallat i preparat per al seu transport, amagats sota branques d'oliveres.

 

Per això, els sis homes, que  van quedar detinguts pel furt del cablejat. Es tracta de: Angel G, de 18 anys,  Boris G, de 21 anys, Danail M, de 32 anys, Ivaylo Y, de 30 anys, Petar M, de 34 anys i Stoyanov MZ, de 30 anys, tots ells de nacionalitat búlgara i domicili desconegut.

 

Les gestions posteriors de la Unitat d'Investigació de la Terra Alta, han permès imputar als sis detinguts, un total de quatre furts més de similars característiques a la mateixa zona, en només un mes. Els individus actuaven sempre a partir de la mitjanit i en dues ocasions van repetir fins i tot, la mateixa línia amb pocs dies de diferència. La tallaven amb les tenalles i la guardaven per després recollir-la. En total, se'ls considera presumptes responsables del furt de gairebé 4 quilòmetres de cable, valorats en més de 64.000 euros. A banda, també se'ls imputa un delicte de desordres públics, pel fet d'haver deixat sense comunicació telefònica a centenars de persones.

 

Els sis detinguts han passat ja a disposició del jutjat d'Instrucció de Gandesa. A dos d'ells li constaven antecedents per robatori amb força.