Cercar en aquest blog

11/23/2009

CURS DE PERFECCIONAMENT DE TÈCNIQUES DE RESCAT EN ACCIDENTS DE TRÀNSIT 2009

El simulacre es basarà en l'actuació que fan els bombers en un accident de trànsit. Col·locarem dins de l'escenari tres vehicles que s'han vist involucrats en un accident, les víctimes seran actors contractats, per donar-li més realisme al simulacre.

Al simulacre han sigut convidats, la Policia Local de Cambrils, els Mossos d'Escuadra i el SEM Servei d'Emergències Mèdiques. Tot amb la finalitat que el simulacre sigui el més real possible. 

A continuació teniu informació  sobre el CURS DE PERFECCIONAMENT DE TÈCNIQUES DE RESCAT EN ACCIDENTS DE TRÀNSIT 2009, organitzat per la UGT 

    Organitzat: FSP-UGT amb el suport de la Direcció General de prevenció, extinció d'Incendis i Salvaments de la Generalitat de Catalunya.

    Quan: 23, 24 i 25 de novembre.

    On: Parc de bombers de Reus

    Duració: 24h. 

Els dos primers dies es realitzen classes teòric – pràctic sobre com desempresonar, extreure les víctimes d'un accident de trànsit.

El tercer dia (dimecres 25) es realitzarà un simulacre on es posaran en pràctica tots aquells coneixements adquirits durant el curs. 

Els alumnes del curs (bombers/es) arribaran a l'escenari com si es tractes d'un servei real i faran les accions necessàries per poder solucionar el servei.

OBJECTIUS: Consolidar les tècniques de salvament en accidents degut a la aparició de nous avenços en mètodes d'excarceració i a l'augment de la siniestralitat en les postres carreteres, dotant als postres assistentes dels recursos suficients per fer front a un concepte més ampli i integrador del rescat en accidents de tràfic (atenció sanitària immediata, atenció psicològica a les víctimes - actuants i excarceració).

CONTINGUT DEL CURS:

    RECEPCIÓ DE L'ALARMA

    EVALUACIÓ DE L'ESCENA DEL SINIESTRE

    TRIATGE

    VALORACIÓ PRIMÀRIA

    ABORDATGE A LES VÉCTIMES 

    MANIOBRES BÀSICAS D'EXCARCERACIÓ

      - PRINCIPIS DE FUNCIONAMIENT

      - AVERIES D'USO FREQÜENTS

      - SEGURIDAD PASIVA

SIMULACRE FINAL