Cercar en aquest blog

11/09/2009

DIÀLEGS DE MEMÒRIA A GANDESA: JORNADA DE PATRIMONI I MEMÒRIA. EL PAISSATGE I LES SEVES VEUS

Dates:  14 i 15 de novembre
Lloc: Societat Unió Gandesana, Avinguda de Catalunya, 1. Gandesa
Organitzen: Ajuntament de Gandesa, Memorial Democràtic, Centre d'Estudis de la Batalla de l'Ebre (CEBE) i el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE)
En col·laboració amb el Grup d'Investigacions en Antropologia de la Universitat Rovira i Virgili.
Coordinació tècnica: Optimus

DISSABTE 14 DE NOVEMBRE

10:00 h 
Inauguració: Miquel Aubà, Alcalde de Gandesa, Miquel Caminal, director del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya

10:15h. 
Conferència. Experiencias europeas en proyectos de desarrollo local y promoción turística. Dr. Antonio Paolo Russo (Escola de Turisme i Oci, URV)

11:00h. 
Conferència. El patrimoni històric de les Terres de l'Ebre, amb especial atenció a la Terra Alta. Dr. Josep Sánchez Cervelló (Facultat de Lletres, URV)

11:45h. 
Pausa

12:00h. 
Taula rodona i espai de debat. Els actius patrimonials de la Terra Alta i la seva promoció cultural, econòmica i turística.
Intervenen Antonio Paolo Russo (Escola de Turisme i Oci, URV), Josep Sànchez Cervelló (Facultat de Lletres, URV) i Juanjo Pujadas, Catedràtic d'Antropologia de la URV.
Presenta i modera, Jordi Guixé, historiador i responsable d'Espais de Memòria del Memorial Democràtic.

13:30.
Visita guiada al Centre d'Estudis de la Batalla de l'Ebre

Dinar

16:30h.
Taula rodona i Presentació del projecte del nou centre d'Interpretació de les Escoles Velles de Gandesa
Intervindran:
Sr. Miquel Aubà, Alcalde de Gandesa
Representant del Centre d'Estudis de la Batalla de l'Ebre
Sra. Ma Jesús Bono, Directora General de Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya i Vicepresidenta del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre.
Sr. Juanjo Pujadas, Catedràtic d'Antropologia de la URV, i Sr.Agustí Andreu, professor d'Antropologia de la URV, presenten el projecte museològic i museogràfic del futur Centre d'Interpretació de Gandesa: memòria de les persones, memòria dels objectes, memòria dels edificis, memòria del paisatge.

Espai de debat

20:00 h.
Teatre Kaddissh. Representació de l'obra "En un barquito de vela". Aquest espectacle  segueix el fil de la Batalla de l'Ebre de la mà dels seus protagonistes; tant d'aquells que han quedat gravats per sempre a les pàgines dels llibres d'història, com d'aquells soldats anònims que van arriscar les seves vides per una causa que molts d'ells no comprenien.

DIUMENGE 15 DE NOVEMBRE

10:00h.
Visita guiada pels Espais de la Batalla de l'Ebre: trinxeres de Mas d'en Grau, trinxeres de les Devees, Memorial de les Camposines i Poble Vell de Corbera d'Ebre. Sortida de les Escoles Velles, Avinguda Catalunya, 3.

Inscripció gratuïta. Places limitades.
La inscripció es farà per correu electrònic o per telèfon
Ajuntament de Gandesa:  977420022  /  aj.gandesa@altanet.org