Cercar en aquest blog

11/09/2009

Els presidents dels quatre consells comarcals ebrencs acorden treballar conjuntament temes relacionats amb el territori

Els presidents dels quatre consells comarcals de les Terres de l'Ebre, el de la Terra Alta, Àngel Ferràs; el de la Ribera d'Ebre, Bernat Pellisa; el del Montsià, Joan Castor Gonell; i el del Baix Ebre, Dani Andreu, han acordat celebrar reunions periòdiques per treballar conjuntament temes relacionats amb les quatre comarques ebrenques.

El president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Àngel Ferràs, ha explicat que "no hi ha dubte que els quatre consells comarcals podem treballar conjuntament en molts temes que ens són comuns, i tots som plenament conscients que la nostra finalitat última és el ple desenvolupament social i econòmic de les Terres de l'Ebre". Per la seva part, el president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Bernat Pellisa, ha manifestat que "el nostre territori necessita aquest esforç de consens per millorar la qualitat de la gestió de les diferents administracions".

Alhora el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Castor Gonell, ha destacat que "és inútil continuar fent cadascú la guerra pel seu compte, coincidim en moltes problemàtiques i objectius. Els consells comarcals hem de tenir més visió territorial i hem de treballar plegats pels grans objectius de les Terres de l'Ebre. Junts, serem més forts". I el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Dani Andreu, ha afegit que "és la primera vegada que els quatre consells comarcals de l'Ebre acorden treballar junts propostes i temes comuns, amb voluntat de diàleg i consens per arribar a acords interessants pel conjunt de les nostres comarques".

Durant la primera d'aquestes reunions, celebrada a Gandesa, a la seu del Consell Comarcal de la Terra Alta, els quatre presidents comarcals han acordat, entre altres temes, donar suport a una moció que inclou el manifest "Volem indústria... Volem treball. No als tancaments", redactat pels sindicats CCOO, UGT, USOC amb motiu de la manifestació celebrada a Tortosa el passat 31 d'octubre. Els presidents comarcals també han acordat trametre aquesta moció als respectius ajuntaments per tal que, si ho consideren convenient, puguin expressar el suport municipal a les reivindicacions que s'hi exposen.

A més, els quatre presidents comarcals de l'Ebre han acordat l'elaboració d'una declaració conjunta relacionada amb les infraestructures del territori, i, concretament, amb el desdoblament i millores per la C-12, la C-43 i la N-420.

Pel que fa a la gestió comarcal, els quatre presidents dels consells ebrencs han acordat redefinir els principis i objectius bàsics per redactar un nou pla de desenvolupament turístic de les Terres de l'Ebre, un cop finalitzi l'actual.

A més, han acordat signar una petició adreçada al Departament d'Acció Social i Ciutadania per tal que els contractes programa tinguin en compte l'augment de la demanda de serveis que es produeix any rere any i, principalment, en l'actual situació de crisi econòmica.

Finalment, durant la sessió de treball també s'ha acordat la celebració d'aquestes reunions de forma periòdica, inicialment la darrera setmana de cada mes.