Cercar en aquest blog

11/07/2009

Els Mossos intensifiquen els controls de prevenció de l’accidentalitat dels motoristes durant tres caps de setmana

La Divisió de Trànsit de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra ha endegat aquesta tardor una nova fase del dispositiu de controls anomenats Premot dirigits als conductors de motocicletes. L'objectiu és establir una acció preventiva de control que actuï com un element de conscienciació i dissuasió de conductes de risc, amb la finalitat de reduir els accidents entre els usuaris de motocicletes.

 

En concret, els mossos incrementen la seva presència a les vies que, per les seves característiques, són sensibles de concentrar una major afluència de motoristes. En aquestes carreteres, els mossos duen a terme controls, que s'anuncien en els panells d'informació variable, i en els quals es facilita als motoristes un full informatiu amb consells sobre seguretat viària editats pel Servei Català de Trànsit. A més, es lliura un petit obsequi, que consisteix en un petit cadenat antirobatori per a motos, en agraïment pel temps d'aturada.

 

A banda, els agents denuncien qualsevol tipus d'infracció que es produeixi, especialment d'excés de velocitat, i controlen tots aquells elements que puguin alterar o amagar les plaques de matrícula de la motocicleta.

 

Els mossos han dut a terme controls Premot durant els caps de setmana del 24-25 d'octubre i 31-1 de novembre i n'han programat de nous pel 6, 7 i 8 de novembre, coincidint amb el Gran Premi de Motociclisme de Xest (València).

 

En concret, per al diumenge 8 de novembre s'ha planificat un control a l'AP7, a l'alçada de l'Hospitalet de l'Infant, sentit Barcelona, al qual assistiran també membres de l'associació Prevenció d'Accidents de Trànsit P(A)T – AP(A)T, integrada per víctimes d'accidents de trànsit. Aquells mitjans que ho vulguin hi poden assistir al control a partir de les 16:00 hores, on els atendrà el sergent Xavier Ferrer, de l'Àrea Regional de Trànsit del Camp de Tarragona.